Rasvetljeno ubistvo Srbina u Beču

Ubistvo srpskog državljanina Aleksandra Akija Markovića u Beču, koji je pronađen 10. jula vezan u kadi, rasvetljeno je, a zločin su priznala dva Sirijca, saopštila je danas policija.

U saopštenju se navodi da su dva 19-ogodišnja Sirijca priznala da su imala nameru da opljačkaju žrtvu rizikujući i da on umre zbog tortura.

Markoviću su bile vezane ruke i noge, kada ga je policija pronašla prilikom ulaska u stan.

Nestanak sina prijavio je njegov otac u subotu posle ponoći pošto mu se Aleksandar, koji je bio muzičar, rodom iz Valjeva, satima nije javljao na telefon.

Policija je najpre pokušala da locira njegov mobilni telefon, ali pošto nije uspela, posumnjala je da je doživeo nesreću. Zbog toga su se čuvari reda odlučili da odu do njegovog stana, a pošto nije odgovarao na zvono ni lupanje na vrata, policija je provalila u stan.

U kupatilu stana, u kadi bez vode, zatekli su mrtvog mladića, koji je bio obučen, a kojem su lepljivom trakom bile ezane ruke i noge. On je imao modrice i povrede na licu, ali koje nisu bile uzrok smrti.

Inače čuvari reda nisu pronašli tragove provale, pa se pretpostavlja da je Aleksandar ubicu ili ubice pustio u stan. Međutim sve je bilo ispreturano u stanu, što ukazuje na pljačku.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.