Ravnogorci i Četnici na prijemu kod gradonačelnika

„Da Srbi nikada ne krenu na Srbe, u ime bilo koje ideologije i u ime bilo kog vođe“, poručio je gradonačelnik grada Valjeva dr Slobodan Gvozdenović na prijemu organizovanom za predstavnike Ravnogorskog pokreta i Četnika Valjevo. Ovom prilikom predstavnici dva pokreta upoznali su gradonačelnika Gvozdenovića sa aktivnostima, aktuelnim akcijama i inicijativama.

„Hvala gradonačelniku Valjeva, što je imao razumevanje i što je prvi put posle 75 godina, prvi čovek Grada priredio prijem za nas i razgovarao sa nama. Četnici Valjeva su glasali na nedavno održanim lokalnim izborima za ličnost, a to je naš gradonačelnik Gvozdenović. Mi smo patriote i nikada nećemo uraditi ništa protiv interesa srpskog naroda. Srpski narod je onaj koji misli i levičarski i desničarski. Zalažemo se za mir i jedinstvo Srba. Podržavamo aktuelnu vlast Republike Srbije i Grada Valjeva, smatramo da je demokratija jedno civilizacijsko dostignuće, a želimo da naša zemlja živi pre svega u miru“, ocenili su na prijemu kod gradonačelnika Ljubinko Andrić, predstavnika Četnika Valjevo i Darko Dragojević, predsednik Ravnogorskog pokreta Valjevo.

Ovom prilikom je zajednički ocenjeno da je prijem kod gradonačelnika značajan i zbog toga što je u nedelju 17. jula, obeleženo 70 godina od stradanja Draže Mihajlovića.

„Đeneral Draža Mihajlović je rehabilitovan u redovnom sudskom procesu. Njegovom rehabilitacijom, đeneral Mihajlović je priznat kao vođa drugog Antifašističkog pokreta. I jedan i drugi pokret za državu Srbiju su antifašistički. Istorijske činjenice o delovanju i jednog i drugog pokreta trebalo bi ostaviti istoričarima da o tome raspravljaju, a srpski narod ima samo jedan zadatak da zaleči rane iz prošlosti i da se okrene ka budućnosti, ka jačanju srpske države i svom biološkom opstanku“, naglasio je gradonačelnik Gvozdenović ovom prilikom.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Који црни равногорци.Никога не познајем, а био сам члан од оснивања 1990.А одбор у Ваљеву основан у црквеним просторијама 1992.Испред руководства били др.Педа Говедаревић и капетан Радуловић.Није било 10 људи.Ко су ови јунаци ,тзв. равногорци?