Redovna sednica Skupštine Vatrogasnog saveza Srbije

Redovna sednica Skupštine Vatrogasnog saveza Srbije održana je juče u hotelu „Omni“. Pored velikog broja delegata sednici su prisustvovali gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, predsednik Skupštine grada Milorad Ilić, načelnik Policijske uprave Vlada Jerinić, predsednik „Gasilske zveze“ iz Slovenije Janko Cerkvenik,poveljnik „Gasilske zveze“ Franci Petek, Zvonko Glažar podpoveljnik „Gasilske zveze“, predsednik Vatrogasne zajednice Osječko-Baranjske županije Nikica Mužević, sekretar Hrvatske vatrogasne zajednice Mario Starčević, gospodin Karolj iz vatrogasnog saveza Mađarske, načelnik Odeljenja za vandredne situacije Milan Mihajlović, kao i mnogi drugi gosti iz bivše Jugoslavije.

Valjevo

Gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović pozdravio je sve prisutne i ukazao na neraskidivu vezu između građana i Vatrogasne službe.

Valjevo

„Dragi vatrogasci, vi ste ljudi sa kojima lokalna samouprava i građani svih gradova tesno i blisko sarađuju. Puno je situacija u kojima pozivamo u pomoć vatrogasce, takav je život i dnevni problemi koje život nosi neraskidivo vezuju lokalnu samoupravu i vatrogasce. Drago mi je da je ove godine u Skupštini Republike Srbije usvojen novi Zakon o dobrovoljnom vatrogastvu i Zakon o upravljanju u vandrednim situacijama, što nama kao lokalnoj samoupravi daje više mogućnosti da finansijski pomognemo dobrovoljna vatrogasna društva, da na taj način iskažemo brigu i obavezu za sve ono što nam život nosi i što je nepredviđena situacija. Videli smo kakvi su se požari desili u Kaliforniji i realnost je da je dobrovoljno vatrogastvo nešto što je neophodno svakoj društvenoj zajednici“, rekao je Gvozdenović.

Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.