Sastanak sa predstavnicima opština Kolubarskog okruga

Posetu Valjevu, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović, završila je razgovarajući sa predstavnicima grada Valjeva i opštinama Kolubarskog okruga.

Valjevo

Ministarka je danas održala sastanak sa načelnikom Kolubarskog okruga Goranom Milivojevićem, narodnim poslanikom iz Valjeva dr Mihailom Jokićem, predstavnicima opština Ub, Lajkovac, Ljig, Osečina i Mionica, gradonačelnikom Valjeva dr Slobodanom Gvodzenovićem i rukovodstvom Valjeva.

Potom je prof. dr Zorana Mihajlović uručila rešenja o ozakonjenju za 11 građana Valjeva.

„Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će napraviti preraspodelu unutar svog budžeta, raspisati javni poziv i obezbediti završetak nedostajuće projektno-tehničke dokumentacije za branu. Ona mora biti gotova do kraja ove godine. Uporedo sa tim ćemo sa ostalim ministarstvima i Kancelarijom za javna ulaganja razgovarati i obezbediti novac u budžetima za narednu godinu, kako bi u odnosu na dokumentaciju koju imamo, sledeću godinu završili branu koja se gradi 29 godina. Danas smo se dogovorili da se i opština Ljig uvrsti u  projektno-tehničku dokumentaciju i biće priključena ovoj brani, iako to u prethodnom periodu nije bilo planirano. Ova brana može da pomogne ne samo vodosnabdevanje, zaštitu od poplava, mogući su i turistički objekti i sadržaji. Brana je od kapitalnog strateškog značaja za Kolubarski okrug“, rekla je prof. dr Zorana Mihajlović.

Valjevo

Potpredsednica Vlade je naglasila da je priča o velikim investicijama i o ostanku stanovništva u Okrugu, moguća ukoliko postoji kvalitetna saobraćajna povezanost.

„To znači da mi ove godine radimo projektno-tehničku dokumentaciju, sledeće godine mora da krene izgradnja brze saobraćajnice, kako bi se Valjevo priključilo auto-putu. To je naša dinamika i to su naši planovi. Razgovarali smo danas i o putnoj i o železničkoj infrastrukturi. U ponedeljak ćemo imati sastanak sa Železnicama Srbije oko pruge Beograd-Valjevo. Nastavićemo dogovore i oko drugih manjih projekata“, zaključila je na kraju posete Valjevu prof. dr Zorana Mihajlović.

Valjevo

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović se zahvalio potpredsednici i ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorani Mihajlović na poseti i konkretnim zaključcima tokom današnje posete Valjevu.

„Imali smo veoma sadržajne i konkretne razgovore i definisali sve probleme i jasne ciljeve, jasne rokove kada će problemi biti otklonjeni. Globalno je sagledano ono što je bilo moguće za probleme na teritoriji Kolubarskog okruga. Dobijeni su zadaci i od ponedeljka krećemo u realizaciju onoga što smo se dogovorili“, rekao je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

„Ono što je važno za Kolubarski okrug i na čemu smo insistirali i dobili potvrdu da će to tako i biti, jeste uravnoteženi razvoj Kolubarskog okruga. Imamo dve kapitalne investicije i pojedinačne projekte za svaku opštinu po njihovim prioritetima, ali i potvrdu od Vlade Srbije šta će do kraja ove i početkom iduće godine, biti urađeno“, rekao je načelnik Koluabrskog okruga Goran Milivojević i zahvalio se potpredsednici Vlade, članovima Vlade i direktorima javnih preduzeća koji su danas bili u Valjevu.

Danas su u Valjevu bili državni sekretari Aleksandra Damnjanović, Miodrag Poledica, Zoran Lakićević i Imre Kern, pomoćnici ministra Darinka Đuran, Veljko Kovačević, Zoran Ilić, Jovanka Atanacković i Saša Stojanović, savetnica potpredsednice Vinka Milanović.

Sastanku u Valjevu su prisustvovali Miroslav Stojčić, generalni direktor Železnica Srbije, Jugoslav Jović, direktor Srbija Voza, Zoran Babić, direktor JP Koridori Srbije, Borko Drašković, direktor Republičkog geodetskog zavoda, Milutin Ignjatović, direktor CIP-a, Zoran Drobnjak, direktor JP Putevi Srbije i Dušan Garibović, direktor Srbija Kargo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.