Šest boksera Metalca bori se za finale Šampionata Srbije

Iznad svih očekivanja šest boksera valjevskog Metalca danas će se boriti za nastup u finalu pojedinačnog seniorskog šampionata Srbije! Valjevski tim može osvojiti maksimuim pet titula pošto su u polufinalu dvojica teškaša Zoran Radić i Miljan Stevović. U polufinalu će danas nastupiti i Lazar Stanojević, Nikola Živanović i Milutin Stanković.

Valjevo

Temparatura raste, i sve je bliža tački ključanja! 

Valjevski Metalac kao u stara dobra vremena, a to je vreme od pre dve i po decenije i još kasnije, ovoga puta je preko noći vaskrsnuo i stvara tim da konkuriše za respekt na prostorima ex SFRJ, odnosno tek formimirane Regionalne lige.

Sastanak agilne nove uprave Metalca sa ljudinom i “sporcmenom” kakvih je danas malo gospodinom sveta boksa Dušanom Pantelićem-Džilom iz Lazarevca u Valjevu 11. februara 2017. godine doneo je dogovor za veliki povratak boksa na valjevsku sportsku scenu.

Posle 14 polufinalnih mečeva mladih u četvrtoj   borbi seniorskog polufinala prvi će u ring Lazar Stanojević. Rival će mu biti odlični borac iz Subotice Aleksa Gligorić. Velteraša Nikolu Živanovića takođe u popodnevnom programu u 6.borbi (20-a ukupno) čeka kremen kamen iz Surdulice Petar Stošić. Dodatni problem za Živanovića je sinoć u četvrtfinalu povređena arkada. Treći u ring će u 8. borbi seniorskog polufinala (ukupno 22)srednjaš Aleksa Marković. Rival Vladimir Vlajić iz Vrnjačke Banje je momak za raspekt.

U završnici polufinala posle 17 sati boriće se još tri valjevska majstora.

Ponovo ćemo videti u ringu Zorana Radića sada već ljubimca svih iskrenih priajtelja boksa u Valjevu.  Četrdesetogodišnjak iz  Krupnja, sportista za primer, u svojoj oproštajnoj sezoni od boksa, osim ako ne dođe do promene pravila sinoć pokazao karakter i pobednika i džentlmena. Večeras ga čeka grmalj iz Fontane *Beograd Petar Prokić. Naravno, da je Radić favorit 100 posto, kao i drugi član Metalca u istoj kategoriji MIljan Stevović u okršaju sa Markom Docićem iz Surdulice.

Posle sinoć dobrog treninga i zagrevanja poslednji u 16. polufinalu će boksovati superteškaš Milutin Stanković i to protiv gorostasa iz Lazarevca Nemanje Stolića.

Valjevo

Koliki su stvarni dometi valjevskih matadora ringa uverićemo se ovog kasnog popodneva i večeri u valjevskoj hali sportova 15 septembar.

Polufinalne borbe počinju u 13 sati u Hali sportova, a prve nastupe  valjevskih boksera očekujemo oko 16 časova.

Dileme nema svi koji danas dođu imaće šta i da vide, i da uživaju u odličnim borbama.

Za polufinale i sutrašnje finale cena ulaznica je samo 100 dinara!

Dragan Ilić (www.mojsvetsporta.net)

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.