Solistički koncert talentovane Anice Mićić u Galeriji SANU

U ponedeljak, 20. marta, s početkom u 18 časova, u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu, jedna od najtalentovanijih učenica valjevske muzičke škole, flautistkinja Anica Mićić, održaće svoj solistički koncert. Anica će u svom programu svirati dela Baha, Kelera, Sarasatea, Kvanca, Telemana, Pulanka, a na klaviru će je pratiti Olivera Pantelić.

Umetnička harizma Anice Mićić svrstava je među najuspešnije flautistkinje najmlađe generacije u regionu i svakako je nastup u SANU, za koji i formirani muzičari polažu audiciju, jedna od najvećih referenci kada se govori o njenoj muzičkoj ličnosti.

Valjevo

Galerija SANU, jedna od najelitnijih beogradskih koncertnih dvorana, svakako je jedan od najvećih simbola kvaliteta umetničke muzike u zemlji i decenijama unazad „rezervisana“ samo za najveće umetnike zemlje i najperspektivnije mlade talente koji su svojim rezultatima u školovanju prepoznati kao nesvakidašnji potencijal, tako da je predstojeći koncert mlade valjevske umetnice veliko priznanje njenom ličnom talentu, ali i kvalitetu rada njenog profesora i valjevske muzičke škole u celini.

Anica Mićić, učenica šestog razreda ovdašnje osnovne muzičke škole u klasi prof. Aleksandra Burkerta, u svet muzike je zakoračila sa četiri godine, uključivanjem u Dečji hor „Lahorić“ a flautu svira od svoje devete godine i već od samih početaka svog muzičkog obrazovanja postiže izuzetne rezultate. Titulu laureata (apsolutnog pobednika) ponela je na sedam najznačajnijih takmičenja u zemlji. U pitanju su međunarodna takmičenja: Anton Eberst, Femus, Davorin Jenko, Susreti flautista – Tahir Kulenović, Smotra talenata – Sremski Karlovci i dr.

Valjevo

Pored fascinantnih rezultata postignutih na takmičenjima, Anica ima i respektabilno koncertno iskustvo koje je sazrevalo kroz nastupe, najpre u svom rodnom gradu, a onda i na Kolarcu, Madlenijanumu, Novosadskoj Sinagogi, u Tivtu, Užicu i koncertiranjem u gotovo svim značajnim muzičkim školama u zemlji. Nakon koncerta u Galeriji Srpske Akademije nauka i umetnosti, Anicu očekuje vrlo zahtevno, prestižno internacionalno takmičenje „Jeunesess“ u Bukureštu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.