Spremite se za temperaturni šok!

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje da se u petak uveče, tokom noći i u subotu pre podne, na zapadu i jugozapadu Srbije očekuje od 20 do 30 milimetara padavina. Dakle, u našem kraju očekuju se obilne padavine, a kako metorolozi najavljuju, u planinskim predelima padaće i sneg. Očekuje se da visina snežnog prekrivače bude od 10 do 20 centimetara.

Sa obzirom na to da će danas i sutra u pojedinim gradovima Srbije živa u termometru dostići čak 20 stepeni Celzijusa, očekuje nas pravi temperaturni šok, jer se prognozira da temperatura u subotu neće prelaziti peti podeok.

Valjevo

Svakako da ovakve drastične promene vremena nikako ne pogoduju hroničnim bolesnicima, ali nagli temperaturni skokovi i padovi utiču na to da i potpuno zdrave osobe mogu osetiti razne tegobe. Stručnjaci kažu da svačiji organizam tada oseća veći premor nego inače, zatim glavobolju, mučninu i vrtoglavicu, kao i brojne psihičke simptome tipa promene raspoloženja, nedostatka koncentracije, razdražljivosti, bezvoljnosti, nesanice, depresije, apatije. Najbolji način odbrane su, kako kažu stručna lica, dobar san i ishrana bogata žitaricama i mlečnim proizvodima sa niskim procentom masti. Tuširanje naizmenično toplom i hladnom vodom i šolja čaja od kamilice pre spavanja mogu ublažiti tegobe.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.