Srebro Kojića u Puli

Za vikend je u Puli održan izuzetno jak međunarodni turnir „Arena Open“, uz učešće preko 250 takmičara iz devet zemalja. Nastupilo je šest rvača valjevske Mladosti u uzrastu mlađih i starijih pionira, a najuspešniji je bio Uroš Kojić koji je zaustavljen tek u finalu.

RK Mladost

Kojić je bio drugi u kategoriji do 40 kilograma, pošto ga je nakon dve pobede nad predstavnicima Slovenije i Hrvatske zaustavio Italijan Stoponi. Nakon zlata u Zagrebu prethodnog vikenda, ovo je nova međunarodna medalja za talentovanog Valjevca. Od ostalih mlađih pionira Ognjen Stanojević (-59kg) je poražen u borbi za bronzu, te se morao zadovoljiti petim mestom, a nakon startne pobede u četvrtfinalu je zaustavljen Relja Lukić (-49kg) te je ostao bez plasmana, kao i stariji pioniri Luka Pavlović (-75kg), Dimitrije Radovanović i Bojan Andrić (-61kg), koji su uprkos startnom vođstvu poraženi u svojim mečevima.

Pored valjevskih pionira, nastup na međunarodnoj sceni imao je i junior Strahinja Đermanović. Aktuelni prvak države nastupio je na Evropskom prvenstvu za juniore u španskoj Pontevedri, gde je poražen u prvom kolu od predstavnika Turske Tana Bedrihana. Valjevski rvač će i naredne godine nastupati u ovom uzrastu, te će mu nastup na ovogodišnjem prvenstvu Evrope predstavljati veliko iskustvo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.