STIŽE NOVI TALAS GRIPA

Samo za nedelju dana, od 2. do 8. januara, u Srbiji je, prema podacima Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, zvanično registrovano 26.275 obolelih od gripa!

To je 1,3 puta više nego što je registrovnao nedelju dana ranije.

U evidenciju su, međutim, ušli samo oni koji su potražili medicinsku pomoć, a epidemiolozi procenjuju da bi stvarni broj mogao da bude i do sedam puta veći!

Prema toj računici, premašili smo, izgleda, i to znatno cifru od pola miliona obolelih od početka sezone, jer su dosad zvanično evidentirane 96.734 gripozne osobe.

U epidemijama sezonskog gripa bude zaraženo između pet i 15 odsto stanovništva, što je za Srbiju sa 7,2 miliona stanovnika od 360.000 do 1.080.000 zaraženih, a sad smo, kaću epidemiolozi, negde na polovini epidemije.

Ako se obistine procene epidemiologa, čeka nas novi nalet virusa, jer je tokom praznika njegovo širenje, ipak, usporeno, s obzirom na to da se nije radilo i išlo u školu.

Izvor Info24.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.