Stvaranje konkurentne poslovne klime kroz saradnju javnog i privatnog sektora

U organizaciji NALED-a u beogradskom hotelu Hyatt Regency pre dva dana održan je radni sastanak na temu Stvaranje konkurentne poslovne klime kroz saradnju javnog i privatnog sektora. U ime gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića ovom skupu je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić.

Pozicioniranje lokalne samouprave u dijalogu sa lokalnom privredom bila je osnovna tema radnog sastanka. Okupljeni predstavnici državnih institucija, lokalnih samouprava i privrede imali su priliku da razmene iskustva i predstave primere najboljih praksi u radu lokalne administracije i uspešne modele za stvaranje boljih uslova za poslovanje na lokalu. Valjevo je jedan od primera dobre prakse i jedan od retkih gradova gde funkcioniše Savet za privredna kretanja, koji okuplja dvadesetak najznačajnijih lokalnih privrednika. Ovaj sastanak je veoma značajan kao jedna razmena iskustava, posebno sa ljudima iz regiona.

Sastanku su prisustvovali Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Dejan Đokić, predsednik izvršnog odbora Naled-a, Bojan Stević, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota i potpredsednik upravnog odbora NALED-a, predstavnici Narodne skupštine, Razvojne agencije Srbije, delegacija BiH i čelnici Naleda-a.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.