Super Mario ulica

Prolaze dani, nedelje, meseci a vozila u Sinđelićevoj ulici, sa akcentom na relaciju od Eurocentra do stepenica ka Petom puku, ostaće bez točkova, menjača, branika… Zašto asvaltirati kvaliteno, kad se može daleko skuplje vršiti krpljenje i to najmanje dva puta godišnje, rizikovati bezbednost na neobeleženim mestima, gde su radovi počeli, kao što to i obično biva, slučajno pre izborne kampanje !?!

Valjevo

I dok vozim auto Sinđelićevom, prolazeći pored Studenta i starog Grudnog, osećam se kao da igram igricu Super Mario. Samo još nisam otkrio kako se prelazi na drugi nivo specijalnog izdanja ove popularne igrice samo za valjevsko tržište. Rupe su toliko velike, da su nadležne službe postavile velike znakove unutar samih rupa. Po mraku naravno ta obeležnja sijaju, da ih zaobiđete, baš kao i u igricama!

Valjevo

Ali nije to jedina zanimacija, tu je i igra memorije koja se aktivira kad pada kiša, pa onda pogađamo gde su ono bile rupe… ovde je rupa… nije… dum… Aha, evo je…

Valjevo

Ako neko u međuvremenu otkrije tajno dugme kako može uspešno da se savlada ovaj početni nivo Super Mario vožnje Sinđelićevom ulicom, koliko rupa treba da se uspešno zaobiđe da bi se prešlo na drugi nivo, neka javi! Za sada imam samo jedan točak polomljen, ali ne znam je l` to bonus ili imam jedan život manje, a ostalo mi je samo još tri? Pitam, pošto su pravila za naše tržište čudna. Voleo bih da je Nintendo uveo nove opcije, kao na primer kako izbeći sudar sa vozilom koje vam ide u susret dok izbegavate metarsku rupu… Ili nam je to tvorac igrice ostavio opciono da izračunamo da li je veća šteta ako se sudarimo ili ako pogodimo rupu?

Valjevo

Ja se iskreno nadam da će se odnekuda pojaviti žičara ili pokretna traka za prevoz ovom ulicom, jer zašto bi samo pešaci ove ulice imali mogućnost maksimalne brzine kretanja!

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.