Svečana sednica Radne grupe za Divčibare

Nakon otvaranja ski staze Crni vrh i benzinske stanice, na Divčibarama je u hotelu „Pepa“ održana svečana sednica Radne grupe za Divčibare čiji je predsednik gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović.

Valjevo

„Veliko mi je zadovoljstvo da smo danas svi ovde jer 27. decembar je dan kada je Kraljevina Jugoslavija, tadašnja proglasila Divčibare turističkim mestom 1925. godine. Intencija ove nove gradske vlade, je da se posebna pažnja posveti razvoju Divčibara, ali i Petnice. Do sada smo neke stvari čini mi se pomerili sa mrtve tačke. Ono što je jako značajno za nas jeste da je pre svega to naišlo i na razumevanje čini mi se i javnosti, ali isto tako i ljudi koji su danas bili naši gosti. Pre svega g-din Babić, G-din Stevanović, g-din Ljuba Aksentijević, direktorka TOV Srbije Marija Labović bili su su jako zainteresovani za neke dalje korake koje ćemo preduzimati kada je konkretno u pitanju ova nova ski staza koja je ovde otvorena na Crnom vrhu. Razgovarali smo u tom pravcu da se postavi rasveta na ski stazi, jer bi na taj način imali noćno skijanje. Ono što je danas bitno je to da smo neki prvi korak napravili“, rekao je u obraćanju prisutnima gradonačelnik Gvozdenović.

Valjevo

Član radne grupe za Divčibare David Maksimović, koji je ujedno i član Gradskog veća govorio je o konkretnim planovima i načinu na koji će biti utrošena sredstva planirana gradskim budžetom za ovu planinu.On je istakao da je napravljen plan pod imenom „Naše Divčibare 20-20“, a u pitanju je četvorogodišnji plan sa idejom da se svake godine čine koraci koji će doneti boljitak Divčibarama.Za narednu godinu grad je prvenstveno usmerio pažnju na projekte tehničke dokumentacije koji čine osnov za bilo kakvo finansiranje od strane grada Valjeva i ministarstava. Kao najurgentniji problem Divčibara radna grupa je označila problem kanalizacije.

Valjevo

Na sednici je o planovima razvoja Divčibara govorio i zamenik gradonačelnika dr Dragan Jeremić. „Postoji već jedan nacrt kako to da se reši bez nekih velikih radova, a budžetom nije predviđen kamp Breza, ali smo napravili dogovore da privatno javnim partnerstvom to oživimo. Ski staza, a takođe i Hala sportova su projekti sa kojima ćemo konkurisati kod ministarstva. Za vodosnadbevanje koje je takođe ključno za ovu planinu tražimo način kako da priključimo bušotinu koja već postoji. Već dve godine opredeljujemo sredstva za meteo stanicu, koja još nije urađena, ali problem je bio u eksproprijaciji i nadam se da ćemo to sad rešiti“, rekao je zamenik gradonačelnika Jeremić.

Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.