Turistička organizacija nosilac ključnih manifestacija u gradu

Direktorka Turističke organizacije Valjevo, Ana Marković, rezimirala je za valjevskaposla.info odlazeću 2016. godinu izrazivši pre svega zadovoljstvo što je TOV uz Grad Valjevo postala nosilac ključnih manifestacija grada. Svakako, priznanje za Najbolju mapu, koje je osvojena na Međunarodnoj izložbi suvenira i turističkih publikacija u Leskovcu, čini da godina na izmaku bude ubeležena kao jedna od uspešnijih. 

Valjevo

“Sve više učestvujemo u realizaciji mnogih turističkih ponuda i turističkih projekata. Karavan “Moja Srbija”, kao manifestacija koja je rezulatat našeg tromesečnog angažovanja i koja se realizovala u 13 gradova, ima odlične rezultate. Mislim da je to pospešilo dolazak turista iz brojnih gradova Vaojvodine i Istočne Srbije u kojima smo učestvovali u Karavanu”, kaže direktorka Turističke organizacije Valjevo.

Valjevo

Od manifestacija, koje su se u gradu na Kolubari posebno istakle u 2016. godini, Ana Marković na prvo mesto stavlja “Čvarkijadu”, sa ovogodišnjim rekordnim brojem učesnika i posetilaca. Zatim sledi “Gastrofest”, koji je kao posve nova manifestacija, imao takođe zapaženu posetu i odjek u javnosti.  Ne treba zaboraviti ni “lepršave” manifestacije kao što su “Novogodišnji bazar”, “Izađi mi na teglu”, kao ni učešće Turističke organizacije Valjevo na brojnim sajmovima u Novom Sadu, Kragujevcu, Leskovcu itd. Dosta se radi na promociji verskog turizma. Oko 50.000 ljudi u 2016. godini postilo je manastire valjevskog kraja.

Valjevo

“Usvojena je strategija razvoja turizma Republike Srbije od 2016. do 2025. godine, tako da u 2017. godini imamo puno posla, pre svega da tu strategiju spustimo na lokalni novo. Očekuju nas mnogi projekti kroz Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, sa Turističkom organizacijom Srbije, sa Švajcarskom razvojnom agencijom”, najavila je Ana Marković predstojeće planove u godini pred nama.

Valjevo

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.