U 2016. godini rođeno je u Valjevu 88 beba više nego u 2015.

Prva beba rođena u 2017. godini u porodilištu Regionalne opšte bolnice Valjevo, David težak 4,1 kilogram, čiji roditelji imaju prebivalište na teritiriji grada Valjeva, dobiće 20.000 dinara i higijenski poklon paket u vrednosti od 7000 dinara koji će gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović sa svojim saradnicima uručiti bebi i mami Jeleni Sekulić kada izađu iz bolnice. U novogodišnjoj noći, od ponoći do osam časova ujutro u Valjevu su rođene tri bebe, dve devojčice i jedan dečak.

Tokom prazničnih dana, gradonačelnik Gvozdenović zajedno sa načelnikom Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandom Vujićem Subotićem, posetio je bolnicu i Službu za ginekologiju i akušerstvo gde je razgovarao sa specijalistom ginekologije i akušerstva dr Draganom Simovićem i dežurnim medicinskim osobljem o uslovima rada, izvedenim brojem porođaja i carskih rezova.

Valjevo

„Možemo se pohvaliti činjenicom da je u Regionalnoj opštoj bolnici Valjevo u 2016. godini rođeno ukupno 1340 beba, što je čak 88 više nego u 2015.Imali smo 15 blizanačkih trudnoća protekle godine. Tako dobar rezultat nismo skoro imali, a to su pokazatelji koji govore u prilog činjenici da naši sugrađani imaju nešto bolji ekonomski status nego u prethodnom periodu, jer se odlučuju da prošire porodicu“, ocenio je ovom prilikom dr Simović.

Gradonačelnik Gvozdenović je ovom prilikom izrazio nadu da će tokom 2017. godine broj rođenih beba u valjevskom porodilištu premašiti cifru od 1500. Gradonačelnik je najavio da će prvorođena beba u Novoj godini koja se čeka po Julijanskom kalendaru 14. januara, a čiji roditelji imaju prebivalište na teritoriji grada Valjeva, takođe dobiti poklon od Grada-20.000 dinara i poklon paket u vrednosti od 7000 dinara.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.