U Domu zdravlja počela vakcinacija protiv sezonskog gripa

U Domu zdravlja Valjevo i gradskim ambulantama danas je počela vakcinacija protiv sezonskog gripa, dok će u seoskim ambulantama početi u toku nedelje. Preporučuje se da sve rizične grupe građana prime vakcinu protiv sezonskog gripa, prvenstveno stariji od 65 godina i hronični bolesnici (kao što su dijabetičari, pacijenti sa bolestima pluća, srca i krvnih sudova itd.). Potrebno je da se pacijenti jave svom izabranom lekaru Opšte medicine, Medicine rada i u ambulantama. Vakcina sadrži sve sojeve gripa predviđene za ovu sezonu, za sticanje imuniteta potrebno je dve do tri nedelje, a stvara se imunitet za narednih šest meseci.
Vakcinu ne mogu primiti osobe osetljive na kokošje meso, perje i jaja, kao i  osobe koje su prehlađene i imaju temperaturu, dok ne ozdrave. Dom zdravlja Valjevo je ove godine dobio 2.930 vakcina, preko 400 više nego prošle godine, tako da će ih biti dovoljno za sve zainteresovane građane.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.