U naredne dve godine u Gorenju će biti zaposleno preko 200 radnika

Zamenik gradonačelnika mr Dragan Jeremić razgovarao je danas sa direktorom Gorenja d.o.o Valjevo Borisom Pavčnikom o trenutnoj situaciji u ovoj kompaniji i nastavku saradnje sa gradom Valjevom. Zamenik gradonačelnika je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Grada i ove kompanije, koja već deset godina uspešno posluje u Valjevu i obećao da će Grad u skladu sa politikom društvene odgovornosti učiniti sve da ova saradnja u narednom periodu dostigne viši nivo.

Ovom prilikom Boris Pavčnik najavio je da kompanija Gorenje, koja je po broju zaposlenih jedna od najvećih u Valjevu, ima planove za dalje proširenje proizvodnih kapaciteta. Kompanija Gorenje ima stabilnu proizvodnju, koja je ove godine povećana za 6% u odnosu na prethodnu. Pavčnik je istakao da je tokom 2016. godine u dva navrata bilo zapošljavanja novih radnika. U maju i junu je u stalni radni odnos primljeno 180 ljudi, a trenutno je zaposleno 1600 radnika. Planovi za proširenje proizvodnje trebalo bi da se realizuju u naredna 24 meseca u kontinuitetu. Oni podrazumevaju novi proizvodni prostor i preko 200 novih ljudi u radnom odnosu. Grad Valjevo će sa svoje strane sve učiniti da se ti planovi realizuju, ocenjeno je na današnjem sastanku.

Zamenik gradonačelnika je pohvalio i društvenu odgovornost kompanije Gorenje uz najavu da će se početkom oktobra prezentovati javnosti precizni planovi daljeg razvoja ove kompanije u Valjevu. Tada je predviđeno i potpisivanje nekoliko ugovora o saradnji između sportskih kolektiva i kompanije Gorenje.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.