U subotu prvi planinski festival muzike, nauke i zabave

Ljubitelji planina, muzičkih festivala, avantura, rekreacije i zabava u prirodi, već u subotu 20. avgista imaće sjajnu priliku da učestvuju u mnogobrojnim sadržajima koji se pripremaju za prvi pravi planinski festival – Mountain Music Fest. Festival će biti održan u auto-kampu „Breza“ na Divčibarama pod sloganom – „Udahni zvuk“!

Oko festivala okupljena je grupa mladih entuzijasta koji imaju različita interesovanja, vole izazove, obožavaju prirodu i imaju zajedničku želju i spremnost da grad Valjevo i Divčibare promovišu u novi kulturno-sportski i turistički centar Srbije.

Što se tiče muzičkog programa, tokom dana na Music Stage-u nastupiće bendovi Nuur i Rezzedo, Pilot Blus band i Pera Joe, pop hor Va cappella i kamerni hor Emanuil, kao i Valternativa DJ radio stage. Veče je rezervisano za Irie Fm i bend Iskaz. Uporedo sa muzičkim programom posetioci će imati priliku da učestvuju u brojnim dodatnim sadržajima i radionicama: Avantura park, Orijentiring, Sherwood forest, Yoga livadica, Astro vibracije stage, Otvoreno osmatralište, Uz pivo sa naučnikom, Gastro kutak, Mankala, Karum. Za najmlađe je organizovana radionica – Divčibarski kaleidoskop.

Kao i uvek kada su u pitanju valjevski istraživači, uoči ovog festivala na Divčibarama organizovan je međunarodni volonterski kamp na kojem su, kroz rad, boravak i aktivno učešće u osmišljavanju i sređivanju prostora na kojem će se održati prvi planinski festival, volonteri na neposredan način upoznali svakodnevni život lokalne zajednice, narod, kulturu i običaje zemlje u kojoj borave. Učesnici međunarodnog volonterskog kampa poreklom su iz Španije, Italije, Francuske i Srbije. To su: Henar Rituerto Prieto , Alba Maria Prados Lubierres, Marina Tarrus, Ilaria Procopio, Andrea Mantiani, Camille Mairesse, Lauren Lefebvre, Nikola Andrejević i Ivana Podunavac. Kamp lider ovogodišnjeg kampa je Filip Šulović.
Festival se otvara u subotu, 20. avgusta 2016. u 12 časova i traje do 23 sata. Karte će se prodavati na samom festivalu, a cena karte biće 200 dinara.

MOUNTAIN MUSIC FEST – PROGRAMI – SATNICA

MUSIC STAGE
Valternativa DJ radio stage – 12 h
Horovi Va cappella i Emanuil – 14 h
Pilot Blus band i Pera Joe – 15 h
Nuur – 16 h
Irie Fm – 18 h
Rezzedo – 20 h
Iskaz – 22 h

DODATNI SADRŽAJI
1. Avantura park: Uzrast: 18+ . Vreme: od 12 do 18 časova. Napomena: za mlađe od 18 godina obavezno je prisustvo roditelja, a učešće je na sopstvenu odgovornost.
2. Orijentiring: Uzrast: 10+. Vreme: od 13 do 18 časova.
Termini: 13 h, 14 h, 15 h, 16 h, 17 h, 18 h.
3. Sherwood forest (streličarstvo): Uzrast: za sVreme: od 12 do 18 časova
4. Yoga livadica: Uzrast: za sve uzraste i nivoe fizičke spreme
Vreme: od 16 do 19 h. Termin: 16 h i 17:30 h.
5. Astro vibracije: Uzrast: svi uzrasti. Vreme: od 12 do 21 čas.
6. Otvoreno osmatralište: Uzrast: za sve uzraste. Vreme: od 12 do 18 časova.
7. Uz pivo sa naučnikom (razgovori na teme):
• Tema: GMO. Predavač: Tanja Adnađević, IBISS – Institut za biološka istraživanja, Beograd. Moderator: Nikola Božić, Popular Science Srbija.
Vreme: 17 h
• Tema: Cyber bezbednost. Predavač: Vladimir Radunović, DiploFoundation, Ženeva-Beograd. Moderator: Nikola Božić, Popular Science Srbija.
Vreme: 18 h
• Tema: Gravitacioni talasi. Predavač:Stanislav Milošević, Katedra za astronomiju, Matematički fakultet, Beograd. Moderator: Nikola Božić, Popular Science Srbija.
Vreme: 19 h
8. Gastro kutak: Vreme: od 14 do 20 časova.
9. Divčibarski kaleidoskop: Uzrast: 5 – 10 godina. Vreme: od 12 do 18 časova.
Termini: 13 h, 14 h, 15 h, 16 h, 17 h, 18 h.
10. Mankala: Uzrast: svi uzrasti. Vreme: od 12 do 18 časova.
11. Karum: Uzrast: svi uzrasti. Vreme: od 12 do 18 časova.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.