U toku je postupak imenovanja ulica

U mandatu od kada je prof. dr Miroljub Ivanović na čelu Komisije za određivanje naziva ulica, trgova, gradskih četvrti i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji grada Valjeva od 5. juna održano je pet sednica.

Valjevo

„Tokom ovih pet sednica razmatrali smo predloge fizičkih lica i obrazovnih i kulturnih institucija i predložili smo Skupštini grada Valjeva nazive za šest ulica. Da bi Skupština grada Valjeva donela odluku o imenovanju ulica neophodno je da Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu da saglasnost. Radilo se o sledećim ulicama: Ćatinom putu, Ulici Jakova Nenadovića, Ivana Pucelja, Belopoljske, Aleksandra Mišića i Ljubiše Miloševića. Ovo su ulice koje smo mi uspeli da u kratkom vremenskom periodu imenujemo. Treba imati u vidu da je prethodni predsednik komisije podneo ostavku zbog ličnih razloga i neusaglašenih stavova komisije. Komisija se nije sastajala osam meseci pre moga imenovanja. Komisija je zauzela stav da se za sve sporne nazive obrati relevantnim republičkim institucijama za davanje mišljenja. Za ovih pet sednica Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu predložili smo 92 ulice i postupak je u toku, tako da očekujemo njihovu saglasnost“, istakao je prof.dr Ivanović.

Član Gradskog veća dodao je da nedostaje 1763 naziva ulica za 78 naseljenih mesta i to u Popučkama 80, u G. Bukovici 57, u Kamenici 44 i to su samo neki od primera neimenovanih ulica.

„Na prethodnim sednicama postojala je dilema oko imenovanja ulica koje imaju nerazrešene imovinsko pravne odnose. Ministarstvo je potvrdilo stav da je moguće davati nazive ulica iako nisu rešeni imovinsko pravni odnosi. Sada kada smo utvrdili kriterijume nadamo se da ćemo mnogo brže raditi u narednoj godini“,istakao je predsednik komisije prof.dr Miroljub Ivanović.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.