U Valjevu obeležen Dan vojske Srbije

Dan vojske Srbije u Valjevu je obeležen polaganjem venaca i cveća i prigodnom ceremonijom u 2. Centru za obuku u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“. Vence i cveće na spomenik poginulim pripadnicima Vojske Srbije u krugu kasarne u Valjevu, položila je delegacija Vojske Srbije u sastavu: komandant kasarne pukovnik Ljubiša Stošić i potpukovnici Zoran Cvetković i Dejan Milovanović,a u ime gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, vence je položila delegacija grada Valjeva koju je predvodio pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić.

Valjevo

Povodom obeležavanja Dana vojske Srbije, komandant kasarne „Vojvoda Živojin Mišić“ pukovnik Ljubiša Stošić, u obraćanju je rekao da su najvrednije i najuzvišenije vrednosti jednog naroda sloboda i čast otadžbine, kao i to da je borba naroda za slobodu uvek zahtevala velike žrtve i odricanja.

„Kao nosilac realizacije obuke, 2. Centar za obuku u Valjevu, zahvaljujući stručnom, profesionalno odgovornom i motivisanom kadru, dosledno izvršava svoj osnovni zadatak. Obučavajući vojnike na služenju vojnog roka, kandidate za profesionalne vojnike, kao i preduzimanjem mera na usavršavanju kadra i izvođenju kolektivne obuke, 2. Centar za obuku doprinosi kvalitetnoj popuni, selekciji i osposobljenosti kadra, komandi, jedinica i ustanova Vojske Srbije u celini. Želja nam je da se borimo i izborimo za povraćaj sistema pravih vrednosti, poštovanje tradicija, duhovni preporod, promenu svesti o Vojsci i da uvek budemo uz svoj narod, kao što su to bili naši slavni prethodnici iz oslobodilačkih ratova Srbije, ali i svih ratova i sukoba u kojima se Srbija branila i odbranila», rekao je između ostalog pukovnik Stošić.

Valjevo

Na prigodnoj ceremoniji održanoj nakon polaganja venaca i cveća, minutom ćutanja prisutni su odali poštu poginulim pripadnicima jedinica garnizona u Valjevu, unapređeni su i nagrađeni pripadnici jedinice u Valjevu i prezentovani najbolji dečji literalni i likovni radovi o temama vezanima za Vojsku Srbije.

Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.