Najnovije vesti

Uhapšen nasilnik koji je pretukao starijeg Tešnjarca

Policija je uhapsila dvadesetogodišnjeg mladića S. Ž. iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nanošenja teških telesnih povreda i napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

U saopštenju valjevske Policije navodi se da se sumnja da je S.Ž. (1998) u Birčaninovoj ulici u Tešnjaru, 6. maja, ispred jednog ugostiteljskog objekta, više puta udario u glavu sedamdesetdvogodišnjeg muškarca iz Valjeva, posle čega su oštećenom u Urgentnom centru Opšte bolnice Valjevo konstatovane teške telesne povrede. Isti mladić je osumnjičen i da je 7. aprila ove godine u jednom ugostiteljskom objektu u gradu, prilikom kontrole radnog vremena, rukom udario komunalnog policajca u glavu, pri čemu je ovaj radnik Komunalne policije zadobio lake telesne povrede. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu, piše na kraju saopštenja Policijske uprave Valjevo.

Valjevska posla su pre 6 dana objavila tekst pod naslovom „Pretučen starosedelac Tešnjara – Žitelji stare čaršije zabrinuti za bezbednost“, u kojem je Milan Petrović, star 72 godine, ispričao šta se izdogađalo u to rano đurđevdansko jutro i kako je dobio batine u Tešnjaru nedaleko od svoje kuće i Restorana Jefimije, čiji je vlasnik. Milan je za naš medij prepričao kako je prvo vrebalno, a potom i fizički napadnut od strane grupe nepoznatih mladića kada je izašao iz kuće da preparkira svoje vozilo, po kojem su ta N.N. lica prethodno lupala i skakala. On je zadobio nekoliko udaraca u glavu i tom prilikom mu je polomljena vilica.

Naš tekst izazvao je burne reakcije Valjevaca, koji se s pravom pitaju kuda ide ovdašnja omladina i hoće li se neko pozabaviti ovim problemom koji tinja svakog vikenda i razbuktava se pod dejstvom alkohola u brojnim kafićima i noćnim klubovima duž tešnjarske kaldrme i Knez Miloševe ulice. Sama pomisao da je sedamdesetdvogodišnji starosedelac Tešnjara, koji se ugostiteljstvom u staroj čaršiji bavi preko 3 decenije, pretučen na takav način i bez ikakvog razloga, alarmira na sve strane da se nadležne institucije i ustanove moraju hitno pozabaviti rešavanjem tog problema. U međuvremenu, Tešnjarci ne samo da su zabrinuti zbog ovog slučaja, već im je svakog vikenda ugrožena bezbednost. Kažu da su se godinama unazad nagledali koječega, ali da u poslednjih godinu dana stvari izmiču kontroli i da preti da se desi nova “Zipa”! Ne plaše se oni takvog scenarija za džabe, oni to osećaju zbog svega što doživljavaju svakog petka i subote i što svadešavanja prate uživo. Nažalost, oni vide na tešnjarskoj kaldrmi ono što izgleda mnogi roditelji ne primećuju ispred nosa, u svojim domovima…

M.P.M.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.