Uhapšeni zbog poreske utaje i falsifikovanja službene isprave.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u saradnji sa Poreskom policijom, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv 10 osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela poreska utaja i falsifikovanje službene isprave.

Krivična prijava podneta je protiv odgovornog lica preduzeća “Sara 2009” DOO Jevremovac, odgovornog lica TR “Dane ABD“ Bukor i još osam osoba iz Krupnja, Valjeva i Loznice, među kojima su dve žene.

Postoje osnovi sumnje da su odgovorna lica preduzeća “Sara 2009” DOO i TR “Dane ABD“, u periodu od januara do decembra 2015. godine, na ime lažnog otkupa voća, na račune 30 poljoprivrednih gazdinstava uplatili 44.533.820 dinara. Potom su vlasnici gazdinstava tako uplaćen novac podizali u gotovini i vraćali otkupljivačima, uz zadržavanje dogovorene provizije.

U cilju prikrivanja krivičnog dela, otkupljivači su sačinjavali fiktivne otkupne listove na kojima su uvećali količine otkupa voća, falsifikujući potpise poljoprivrednih proizvođača.

Kako na iznos od 44.533.820 dinara nije obračunat, prijavljen i uplaćen porez na druge prihode, dvoje odgovornih lica su za sebe pribavili imovinsku korist u iznosu od 8.482.632 dinara.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.