UNS: Kazniti napadače na ekipu TV Valjevo Plus!

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje današnji napad na glavnog urednika TV Valjevo Plus Predraga Lučića i kamermana Vasilija Ristovića u selu Prijezdić kod Valjeva i traži da se hitno pronađu i kazne napadači.

„Jutros su ispred zgrade Gradske uprave protestovali meštani sela Mratišić i Prijezdić zbog nemara u radu dva kamenoloma koja su im uništila puteve, zagadili vazduh, kamenje im pada na kuće“, rekao je UNS-u Lučić i dodao da je otišao u kamenolom da proveri šta se dešava i snimi prilog.

„Otišli smo u kamenolom sela Prijezdić, gde su nas napali sa svih strana. Skočili su na kamermana, pokidali kameru i skinuli akumulator sa nje. Kada sam se umešao, udarili su me pesnicom s leđa, bilo je psovki i pretnji. Bilo ih je petoro, šestoro“, rekao je Lučić.

Novinarska ekipa potvrdila je UNS-u da je policija evidentirala slučaj i napravila zapisnik.

„Zvali smo policiju jer smo bili na novinarskom zadatku. Policija je napravila zapisnik. Idem u policijsku stanicu sutra, kako bismo dostavili snimak napada“, kaže Lučić.

UNS podseća da je Krivičnim zakonikom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.