UPOZORENJE: Dobro proverite ŠARE na gumama

Mislite da se provučete sa letnjim gumama ove zime? Nema šanse! Evo na osnovu čega policija odmah vidi da vozite vaše vozilo na letnjim gumama.

U poređenju sa letnjim gumama, zimske gume (nazivaju se još i gume za hladno vreme) napravljene su od gumenih smesa koje ostaju mekane pod niskim temperaturama i veoma užljebljenu površinu koja omogućava optimalni učinak u uslovima hladnog vremena (suvo, vlažno, sneg ili led), otkriva michelin.rs. Prepoznaju se posebnim oznakama na strani: „M+S“ simbol ili Three Peak Mountain Snowflake – 3PMSF (pahuljica u planini sa tri vrha).

Valjevo

Gume sa oznakom „M+S“ na bokovima su sa zvaničnog aspekta regulacije gume za sneg. Ipak, kako ovaj znak nije povezan ni sa jednim obaveznim testom performansi, nikakva performansa nije garantovana gumama sa oznakom „M+S“.

Valjevo

Sa druge strane, gume označene sa 3PMSF su zimske gume koje su odobrene kroz regulacione testove i garantuju odgovarajući nivo učinka u zimskim uslovima.

Sva vozila je trebalo da od 1. novembra budu opremljena zimskim gumama, a ako vas uhvate da ih nemate, kazna za to je 20.000 dinara za fizička, odnosno do 200.000 pa i 800.000 za preduzetnike i pravna lica.

Izvor Info24.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.