Upozorenje na sneg i formiranje snežnog pokrivača

Prema ranoj najavi i upozorenju Republičkog Hidrometeorološkog Zavoda, Odseka za kratkoročnu i srednjoročnu prognozu vremena, očekuje nas:

u sredu (28.12.) i u toku noći ka četvrtku (29.12.) u nižim predelima centralne i južne Srbije stvaranje snežnog pokrivača od 5 do 10 cm, a u višim povećanje njegove visine za preko 10 cm za 12 h. Zbog jakog i olujnog severozapadnog vetra lokalno se očekuje stvaranje snežnih nanosa, naročito u planinskim predelima.

UPUTSTVO ZA STANOVNIŠTVO

Poseban oprez neophodan je za vreme vožnje u oblastima u kojima će doći do stvaranja snežnog pokrivača. Potrebno je da se unapred informišete o stanju na putevima i pobrinite da imate zimske pneumatike i lance za gume koji sprečavaju proklizavanje.

Valjevo

Ukoliko pešačite, pobrinite se da imate odgovarajuću obuću i budite pažljivi kako biste izbegli povrede na klizavim putevima i trotoarima. U slučaju da dođe do stvaranja leda i snežnih nanosa, treba očistiti trotoare ispred svojih kuća ili poslovnih objekata. Ako dođe do stvaranja ledenica, potrebno je da se one uklone, kao i sneg sa krovova i terasa.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.