Uručeni paketi pomoći deci u materijalno ugroženim porodicama

Pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić i direktorka Centra za socijalni rad Katarina Vlajković, uručili su garderobu i sredstva za ličnu higijenu za 25-toro dece, koja žive u porodicama, koje su po evidenciji i kriterijumima Centra za socijalni rad u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji. Pomoć deci iz ove ranjive kategorije, obezbeđena je u okviru realizacije jednog od programa Lokalnog plana akcije za decu koji implementira grad Valjevo u skladu sa preporukama Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF). U cilju sagledavanja situacije i uslova u kojima deca žive, predstavnici Grada i Centra za socijalni rad posetili su svaku porodicu.

Valjevo

Ovom prilikom pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić zahvalio se medijima u ime grada i gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, što su podržali jednu ovako humanitarnu akciju. „Grad Valjevo realizuje ovaj program za decu iz najosetljivije kategorije, u skladu sa preporukama UNICEF-a. Za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu budžetom je opredeljeno ukupno 2,5 miliona dinara, od toga za ovaj program 400.000. U ovoj godini iz Lokalnog plana akcije za decu, realizovana je Školica plivanja za 150 đaka prvaka, ali i sedam projekata u koje su uključena deca sa invaliditetom, deca romske populacije, talentovana i kreativna deca, ali i mališani zainteresovani za planinarenje i sport“, rekao je pomoćnik Pimić. On je naglasio da je grad Valjevo izdvojio za sve programe iz oblasti socijalne zaštite, koji se finansiraju iz budžeta u 2016.-toj godini oko 148 miliona dinara, što govori u prilog činjenici da je posebna pažnja posvećena deci i porodicama kojima je pomoć potrebna.

Valjevo

Katarina Vlajković, direktorka Centra za socijalni rad zahvalila se ovom prilikom rukovodstvu grada Valjeva što su prepoznali potrebu da izdvoje sredstva za pomoć deci iz najugroženijih porodica. „Odabir dece vrši Centar za socijalni rad, a kriterijumi su njihov socio-ekonomski status. Imajući u vidu da su oni evidentirani u Centru i radnik koji vodi predmet zna celu situaciju u kojoj se nalazi porodica. Trenutno na evidenciji Centra ima između 500-600 dece koja su korisnici novčane socijalne pomoći. Među njima smo izabrali 25 mališana koji su u najtežoj situaciji. To je veliki broj i zajedno sa Gradom, trebalo bi da se angažuje šira lokalna zajednica kako bi ovoj deci pomogli“, rekla je ovom prilikom direktorka Centra za socijalni rad Katarina Vlajković.

Valjevo

Zajedno sa predstavnicima Grada i Centra za socijalni rad, ekipa Televizije Valjevo plus, posetila je samohranu majku Jovanku Stančić koja ima petoro dece, uzrasta od 12 meseci do 11 godina i o njima napravila reportažu. Deca sa majkom žive u trošnoj, neuslovnoj kući koja nije njihovo vlasništvo u Ulici Petra Molera. Jovanka je korisnik novčane socijalne pomoći, pored toga povremeno ostvaruje i jednokratnu pomoć, a preko Centra za socijalni rad ima i subvencije. Za njenu i druge porodice koje su u sličnoj situaciji, neophodna je i pomoć šire lokalne zajednice. Prilikom posete porodicama, pomoćnik Pimić je istakao da će gradsko rukovodstvo u narednom periodu preduzeti dodatne mere podrške i pomoći deci i porodicama koje se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

3 comments

  1. Divno je što Grad i Gradonačelnik brinu o deci kojoj život nije ni malo lak. Samo napred svaka pomoć je dobrodošla.

  2. Svaka pomoc ugrozenima je dobro dosla,lepo je sto gradonacelnik daje pomoc onima koja je najpotrebnjija.

  3. Porodicama u teskoj materijalnoj situaciji je bilo kakva vrsta pomoci od velikog znacaja. Svaka cast za grad i gradonacelnika..