Uskoro toplije vreme

Prema prognozama Meteosa, Srbiju, posle hladnih dana uskoro očekuje porast temperature. Za vikend i do 15 stepeni, ali će zbog magle u pojedinim mestima biti hladnije nego na planinama…

U Srbiji će danas ujutru biti mraz, a po kotlinama ponegde magla. Tokom dana hladnije nego u utorak sa dužim sunčanim periodima uz malo oblaka na istoku i jugu Srbije. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -7°C do -2°C, a maksimalna od 2°C u Dimitrovgradu do 6°C u Valjevu.

I u Beogradu u sredu ujutru mraz, a tokom dana hladnije nego u utorak sa dužim sunčanim periodima. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -4°C, a maksimalna do 4°C.

U Nišu tokom dana hladnije nego u utorak sa sunčanim intervalima i malo oblaka. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -4°C, a maksimalna oko 3°C.

Užički region u sredu ujutru takođe očekuje mraz, a po kotlinama moguća magla. Tokom dana malo hladnije i sunčano. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -5°C do -3°C, a maksimalna od 3°C do 5°C, na Zlatiboru i Tari oko -1°C.

I u Vojvodini u sredu ujutru mraz. Tokom dana malo hladnije nego u utorak i pretežno sunčano uz malo oblaka na jugoistoku Banata. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -7°C do -4°C, a maksimalna od 3°C do 5°C.

U Novom Sadu posle jutarnjeg mraza, a tokom dana prohladno i pretežno sunčano. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -6°C, a maksimalna do 4°C.

U Subotici u sredu ujutru mraz, a tokom dana prohladno i pretežno sunčano. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -5°C, a maksimalna do 4°C.

U Srbiji narednih dana:

U drugoj polovini sedmice suvo sa jutarnjim mrazevima u slabljenu i uz porast dnevne temperature koji će biti posebno izražen u planinskim predelima.

Međutim, u nizijama će se povećavati oblasti sa maglom koja se može duže zadržati u toku dana.

Doći će i do formiranja temperaturne inverzije u pojedinim oblastima, pre svega po kotlinama, što znači da će na planinama biti znatno toplije nego u nizijama sa maglom.

U sunčanim predelima za vikend temperatura od 10°C do 15°C, a u oblastima sa celodnevnom maglom oko 0°C.

Izvor mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.