Utrogestan dobio dozvolu za naše tržište

ALMS saopštava da je “izdala sertifikat analize za lek utrogestan, u kapsulama 14×200 miligrama, nosioca dozvole za lek Sodimed Beograd na osnovu kontrole kvaliteta serije 160549, čime su se stekli zakonom propisani uslovi da se taj lek nađe na tržištu Srbije”.

“Imajući u vidu nestašicu ovog leka u prometu i uzimajući u obzir o kom se leku radi kao i njegov značaj za javno zdravlje odnosno trudnice, doneta je odluka da taj zahtev ima najveći prioritet u rešavanju i za njega je posle primanja 4. jula istog dana izdat i sertifikat”, navodi se u saopštenju.

ALMS dodaje da se lek utrogestan nalazi na pozitivnoj listi, odnosno da ga prepisuju lekari na teret zdravstvenog osiguranja.

Preuzeto sa mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.