Utvrđen predlog novog radnog vremena

Četvrto zasedanje članova Komisije za pripremu nacrta Odluke o radnom vremenu iznedrilo je zaključak kojim je utvrđen predlog do koliko sati bi trebalo da rade ugostiteljski i pojedini trgovački objekti u gradu.

Prema novom predlogu trinaestočlane Komisije, kojom je predsedavao pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić, ugostiteljski objekti koji pružaju usluge ishrane i pića, kao što su kafe barovi, restorani kafane, bifei, picerije, pivnice, kafe-poslastičarnice, pečenjare, grilovi, mlečni restorani, ekspres restorani i drugi, mogu da rade petkom i subotom od 06 časova do 1 sat iza ponoći, a ostalim danima od 06 do 24 časa.

Kada je reč o noćnim barovima i diskotekama, prema odluci Komisije ovi ugostiteljski objekti imaće radno vreme ponedeljkom, utorkom i sredom od 21h do 24 časa, četvrtkom i nedeljom od 21 do 02 sata, a petkom i subotom od 21h do 03 časa.

Ugostiteljski objekti koji su smešteni u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama mogu da rade od 07h do 23 časa svim danima, osim petkom i subotom kada je dozvoljeno da rade sat vremena duže.

Valjevo

Zanatski objekti koji se bave isključivo proizvodnjom hleba, peciva, prerađevina od brašna i njihovom prodajom, radiće od 00 do 24 časa, a non-stop radno vreme imaće i ćevabdžnice i benzinske pumpe.

Zaključak Komisije upućen je Gradskim upravama radi izrade nacrta Odluke o izmenama Odluke o radnom vremenu. O nacrt će odlučivati odbornici na narednoj sednici Skupštine grada, prethodno treba da ga usvoje članovi Gradskog veća.  

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

6 comments

  1. A gde mogu da se nadju noćni klubovi? U centru grada il?

    • Koji su kriterijumi po kojima se nešto može proglasiti noćnim klubom?
      Jel se mogu nalaziti i u gusto naseljenim delovima grada?

  2. TAKO JE. BRAVO ZA BOBU GVOZDENOVIC! NECE DOZVOLITI DA GEACI UGASE GRAD DO 100.000 LJUDI! GRAD TREBA DA ZIVI, MLADI TREBA DA IZLAZE!

  3. A kockarnice i sportske kladionice?Hvala unapred sto mi necete odgovoriti na postavljeno pitanje ☺

  4. Sve po starom, samo da se lepo odredi sta je nocni klub, gde moze da bude i milina!

  5. Svaka čast Milenko Dragojević, ti si doktor nauka…