Uzdarje „Od zlata beseda“ Vladi Arsiću

Kazneno-popravni zavod za maloletnike iz Valjeva, organizuje Svetosavsku akademiju u velikoj sali doma kulture (u Zavodu), u četvrtak 26.januar 2017. godine sa početkom u 13 časova.

Jubilarno, XV zavodsko priznanje, Uzdarje „Od zlata beseda“, biće uručeno Vladi Arsiću, prošlogodinjem predsedniku žirija Republičkog Festivala osuđeničkog literarnog stvaralaštva, koji je održan u valjevskom Kazneno-popravnom zavodu, u maju mesecu prošle godine.

Vlada Arsić, rođen je 1963 .godine u Beogradu. Dugogodišnji je novinar, saradnik i urednik brojnih listova i časopisa, pisac. Autor je mnogobrojnih reportaža o ljudima i njihovim sudbinama, ali i najvećim pošastima savremenog doba. Njegovi romani pripadaju tzv. angažovanim ostvarenjima koja, osim estetskih imaju i određene socijalne i vaspitne ambicije.

Od predsednika žirija, nije se očekivalo da priča „velike“ priče, nego da razume potrebu osuđenih lica da pišu prozu i poeziju, prešavši granice svih očekivanja.

Na Svetosavskoj akademiji tradicionalno, najboljim osuđenim licima iz 2016. godine biće dodeljene knjige, diplome i nagrade. Marko M. Simić i Jovan Perovanović proglašeni su najboljim radnicima. Najbolji u kulturi je Darko Amanović, a za najboljeg osuđenika proglašen je Siniša Džakić.

U umetničkom delu programa nastupiće Crkveni omladinski hor “Hadži Ruvim” pod dirigendskom palicom Prof. Vanje Dragojlović iz Valjeva, zatim učenik muzičke škole Danilo Veselinović i Prof. Željko Rusinović, kao i članovi orkestra KUD „ Abrašević“ iz Valjeva.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.