Valjevca mučili zbog koda za bankomat

Jedan od dvoje Sirijaca koji su ubili Aleksandra Markovića u Salcburgu, čije je telo nađeno u Srbinovom stanu 10. jula, odranije je poznat austrijskoj policiji zbog krađe, javili su mediji. Taj Sirijac, upadljiv zbog svojih “loknica”, u Austriji živi od 2014. godine i ima status azilanta, a upravo njega su komšije zapamtile kad je posle Aleksandrovog ubistva iznosio plen iz Srbinovog stana.

Nakon hapšenja dvojice osumnjičenih, na videlo dana izlaze novi detalji svirepog ubistva srpskog muzičara, rodom iz Valjeva. Naime, ubice su na saslušanju priznale i ispričale da su Aleksandra mučili i udavili pre nego što su ga vezanog ostavili u kadi.

– Aleksandar je povremeno radio na železničkoj stanici u Salcburgu, gde je čistio i naplaćivao toalet i tamo je upoznavao osobe koje je ponekad dovodio u svoj stan. Među takvim osobama su bila i dvojica osumnjičenih Sirijaca – preneli su austrijski mediji, pozivajući se na izvore iz istrage.

Ipak, pre nego što su došli u stan našeg zemljaka, Sirijci su na obližnjoj pumpi kupili rukavice i selotejp.

– Nakon kraćeg razgovora, oni su nasrnuli na žrtvu, a zatim su vezali Srbina selotejpom i neprestano ga udarali pokušavajući da saznaju kod za bankomat karticu – preneo je Franc Rug, direktor policije.

Jedan od njih je Aleksandra davio sve dok nije ostao bez vazduha i umro. Nakon toga su telo stavili u kadu i napunili je vodom, a da bi uklonili tragove, u kadu su usuli prašak za pranje, gel za tuširanje i šampon. Potom su napravili premetačinu po stanu, a Karl-Hajnc Praher, pukovnik policije, preneo je da su ubice iza sebe ostavile haos i potpuno ispreturani stan. Sa sobom su poneli odeću, fen, dva mobilna telefona, cipele, kao i aparat za brijanje.

Sirijci su 13. jula, dva dana nakon što je nađeno Markovićevo telo, krenuli vozom ka Nemačkoj, ali su u Frajlasingu zaustavljeni i vraćeni u Austriju. Prilikom zaustavljanja, oni su nemačkoj policiji rekli da su “ušli u pogrešan voz”. Nemačka policija je odmah prosledila austrijskim kolegama fotografije osumnjičenih azilanata, a na njima se našao i kovrdžavi Sirijac koji je nosio odeću žrtve.

Prilikom pretrage po socijalnim mrežama, policija je naišla i na fotografije na kojima osumnjičeni nosi odeću ubijenog Srbina. Zbog sumnje da su ubili Aleksandra Markovića Sirijci su odmah uhapšeni, a na saslušanju su priznali zločin. Oni su i prilikom hapšenja nosili odeću žrtve, ali se nisu osećali neprijatno u njoj, na šta ukazuje i njihov hladnokrvni odgovor da su “ionako oprali tu odeću”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.