Valjevska komora pristupila jedinstvenom sistemu PKS

Na sednici Skupštine Regionalne privredne komore Valjevo usvojena je Odluka o pripajanju jedinstvenom sistemu PKS. Predstavnici Privredne komore Srbije prisustvovali su sednici Skupštine valjevske komore i predstavili jedinstveni komorski sistem Srbije koji počinje da funkcioniše prvog januara 2017. godine.

Kako je istaknuto, modernizovan komorski sistem biće mnogo jednostavniji i efikasniji za privrednike, a doneće značajne uštede privedi. Predstavnici PKS pozvali su privrednike Valjevskog okruga da aktivno učestvuju u donošenju predloga i inicijativa, kao i regulative važne za razvoj privrede i poslovanje.
Novom organizacijom komorskog sistema Srbije predviđen je prenos javnih ovlašćenja i usluga, na nivo regionalnih privrednih komora. Privrednici će moći da se obrate bilo kojoj privrednoj komori za uslugu ili pomoć, bez obzira na teritorijalnu pripadnost, jer će sve komore biti deo jedinstvenog sistema. Odluku o pristupanju jedinstvenom komorskom sistemu PKS do sada su donele RPK Novi Sad, Sremska komora., komore Beograda, Kragujevca, Kruševca, Leskovca, Niša, Užica.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.