Vaterpolisti VK Valis 12. na svetu!

Najtrofejnija generacija VK Valis, dečaci rođeni 2003. godine i mlađi, završili su učešće na BMWF turniru u Španiji kao dvanaestoplasirana ekipa u konkurenciji sa još 20 ekipa iste generacije. BWMF turnir predstavlja nezvanično prvenstvo sveta u vaterpolu za mlađe kategorije.

bwmf pehari

I ove godine, u španskom letovalištu Loret De Mar okupilo se 57 klubova iz celog sveta sa preko 700 igrača što je rekordan broj igrača, a pored engleskih, nemačkih, portugalskih, španskih, italijanskih i hrvatskih klubova, VK Valis je kao predstavnik Srbije uveliko opravdao svoje učešće. Boje Valjeva i Srbije branilo je 18 igrača među kojima su se našle i 2 devojčice. Od osam utakmica VK Valis je dobio tri, postigli su 62 gola, a primili 60. Jedini ubedljiv poraz bio je od vršnjaka iz Barselone koji su na kraju i osvojili turnir, dok su u preostala četiri susreta sa španskim i italijanskim klubovima, valjevski vaterpolisti igrali u egalu i gubili tek po gol razlike.

14117976_1773192176260720_2413981710970334434_n
Zanimljivo je i da je ekipa VK Valis bila najmlađa na turniru jer je samo pet igrača bilo 2003. godište sa kojim su se i takmičili. Čak devet dečaka i jedna devojčica su 2004. i tri igrača su 2005. godište, pa je utoliko i veći uspeh koji su postigli jer je prosek malih vaterpolista tek nešto preko 12 godina. Isto tako, neki naši dečaci i devočice su zamoljeni da pomognu engleskoj ekipi North East Team za koji su uz dozvolu organizatora odigrali nekoliko utakmica.

pred put
Vaterpolisti VK Valisa borili su se za odličje u konkurenciji 20 ekipa među kojima je dubrovački Jug, španska Barselona, italijanski Kaljari, a dvanaesta pozicija na turniru koji je nezvanično prvenstvo sveta u ovom uzrastu ipak je veliki za jedan srpski klub koji do skoro nije imao ni pokriven bazen. Ovaj nedavno završen turnir svakako će dosta značiti i igračima i trenerima koji rade sa njima, jer igrati međunarodni turnir ovog tipa može samo pomoći da se se u radu i igri još više napreduje.  Ekipa VK Valis u Valjevo se vraća u subotu 3. septembra.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.