Za proneveru 4 godine zatvora

Službenik “Čačanske banke” u filijali u Valjevu Nikola Madžarević pravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora, jer je 2009. godine proneverio novac banke i prisvojio za sebe ukupno 2.6 miliona dinara i 7.000 evra, objavljeno je danas na sajtu Apelacionog suda u Beogradu.

Istom odlukom od njega je oduzeta imovinska korist stečena izvršenjem krivičnog dela – 2.663.220 dinara i 7.000 evra i naloženo mu je da u budžetska sredstva suda na ime troškova krivičnog postupka uplati 652.770 dinara i na ime paušala 35.000 dinara.

Oštećena banka je radi ostvarivanja svog imovinsko – pravnog zahteva upućena na parnicu.

Madžarević je osuđen jer je od 5. februara do 18. marta 2009. godine kao blagajnik – likvidator u “Čačanskoj banci“, filijala u Valjevu, iskoristivši okolnost da u tom periodu nije bilo ni redovnih ni vanrednih kontrola stanja blagajne, prisvojio ukupno 2.663.220 dinara i 7.000 evra novca koji mu je poveren na radu i koji je potom iskoristio za lične potrebe.

 

Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.