Za tri godine potpuno nov Centar za kulturu

Za potpuno renoviranje Centra za kulturu Grad je izdvojio 120 miliona dinara. Prozori na službenim prostorijama nisu menjani od otvaranja Doma kulture 1960. godine.

Valjevo

Zgrada Centra za kulturu reprezentativna je sama po sebi, a Centar za kulturu je najvažnija ustanova kulture u Valjevu. Zbog svega toga zgrada je zaslužila da temeljno bude renovirana. Sredstva od 120 miliona koja je Grad izdvojio biće utrošena u naredne tri godine: u ovoj godini 20 miliona, a u sledeće dve po 50 miliona dinara.

Valjevo

Planirano je da u 2018. godinui bude potpuno zamenjen krov sa olucima, kao i oko šezdeset drvenih prozora na delu zgrade gde se nalaze službene prostorije.

Pored ovih 120 miliona Grad je iz budžeta izdvojio i 11,5 miliona za neophodne projekte, kako bi radovi mogli da se odvijaju po planu:

  • Projekat klimatizacije Velike sale
  • Elektro i mašinski projekat Velike sale
  • Projekat rekonstrukcije sedišta Velike sale
  • Projekat cugova velike scene
  • Projekat solarnih panela

Već su urađeni projekti rasvete i ozvučenja, projekat lifta za invalide, kao i projekat energetske efikasnosti zgrade.

Direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić kaže da ćemo, kada se ovi radovi okončaju, praktično imati potpuno novu zgradu Centra za kulturu. On podseća da su prošle godine kompletno zamenjeni prozori na glavnom delu zgrade.

Direktor Smiljanić kaže, takođe, da rukovodstvo Grada ima punu svest o značaju Centra kulturu i o neophodnosti da ova ustanova bude najreprezentativnija u svakom smislu. Menadžment Centra za kulturu svaki dinar je utrošio na koristan način i učinio ga vidljivim.

Zašto je Centar za kulturu reprezentativna ustanova? Zato što će filmove u novootvorenom bioskopu “85”, imajući u vidu posetu u prva tri meseca rada, videti oko 30 000 ljudi. I zato što će programe u Velikoj sali i Art holu videti isto toliko građana, ako ne i koja hiljada više. Praktično celo Valjevo.

I to se sve postiže umetničkim i kulturnim programa visokog nivoa, počev od gostujućih i pozorišnih predstava domaće produkcije, pa preko izložbi, radionica, promocija knjiga, tribina, koncerata, koji isključuju estradu.

Direktor Smiljanić posebno drži važnim program Vapril kada se šanse daju valjevskim umetnicima da se predstave i nametnu publici.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.