ZABRANJENO IZDAVANJE FISKULTURNIH SALA DO 21 SAT!!!

Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, juče se vodila žustra rasprva.

Vesna Nedeljković, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, najavila je juče na sastanku za okruglim stolom na temu “Fizičko vaspitanje u novom nastavnom planu za osnovnu školu” , da će izdavanje fiskulturnih sala do 21 sat biti zabranjeno.

Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu juče se vodila žustra rasprva.U medijima se pojavila vest da će dva časa fizičkog vaspitanja ostati obavezna u nedeljnom rasporedu, a izabrani sport, poznat i kao treći čas fizičkog vaspitanja, da će biti ukinut.

Dok se za okruglim stolom vodila diskusija na ovu temu, Vesna Nedeljković je izjavila da će izdavanje fiskulturnih sala u buduće biti zabranjeno do 21 sat i da će one služiti samo u svrhu školskih aktivnosti.

Zbog iznajmljivanja sala, profesori nisu u mogućnosti da održe nastavu pa se deca često smrzavaju napolju.

“ Zdravlje dece nam je na prvom mestu i uradićemo sve kako bismo rešili taj problem“ – rekla je Vesna Nedeljković.

Plan je da radnim danima termini budu rezervisani samo za školarce koji će moći besplatno da treniraju i ti termini biće pod ingerencijom grada.

Cilj je da se omogući da se što više mladih bavi sportom.

“ Svesni smo da škole imaju ogromnu zaradu od izdavanja fiskulturnih sala ali zbog dobrobiti naše dece, mi ćemo to morati da ukinemo“ – rekao je Miloš Blagojević, savetnik ministra.

Izvor info24.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.