Zajednički protest vojske i policije!

Vojni sindikat Srbije i Policijski sindikat Srbije protestovali su ispred zgrade Vlade ukazujući na težak socijalni položaj zaposlenih u policiji i vojsci i na, kako tvrde, urušavanje sistema bezbednosti.

Protest je simbolično počeo u minut do 12, kako bi se i na taj način ukazalo na goruće probleme pripadnika snaga bezbednosti, prenosi RTS.

Predstavnici Vojnog sindikata traže da se sredstva, određena budžetom za vojsku,preraspodele i da se povećaju primanja za pripadnike vojske sa najnižom platom.

Policijski sindikat, između ostalog, traži obećanu jednokratnu pomoć od 20 hiljada dinara i povećanje dnevnica sa 150 dinara za operativni sastav policije na 2000 dinara, kao i poboljšanje opremljenosti.

U zajedničkom saopštenju Ministarstava unutrašnjih poslova i odbrane ističe se da protest Policijskog sindikata Srbije i Vojnog sindikata Srbije nije način za rešavanje problema i izazova sa kojima se kao društvo i država suočava, pogotovo, kako se navodi, kada je država našla način da poveća zarade u policiji i vojsci za pet odsto, da ih modernizuje i opremi.

Izvor Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.