Zajedno do zdrave ishrane za vaše dete

Među najvažnijim stvarima koje dete uči tokom svog odrastanja su zdrave navike u ishrani.Valjevo

PU Milica Nožica Valjevo na svom sajtu (http://www.milicanozica.edu.rs/jelovnik) redovno objavljuje nedeljni  jelovnik u dečijim.

Edukativna predavanja za decu o pravilnoj ishrani

Dobra ishrana podrazumeva da dete unosi idealan odnos hranljivih namirnica, neophodan za njegov rast i razvoj. Pored rada sa decom koja se odvijaju u vidu predavanja o zdravoj ishrani, a koja su shodno uzrastu dece usklađena kroz priču, slike i igru, veoma je bitna i dobra komunikacija sa roditeljima.

Valjevo

Imajući to u vidu, Nutricionista-dijetetičar “PU Milica Nožica” je pored jelovnika uključila i prosečne energetske vrednosti za dečije obroke kao i predloge  roditeljima, šta deci dati za užinu i večeru za svaki radni dan u nedelji.

Valjevo

Da se sve ovo ne bi svelo samo na predloge išlo se čak i korak dalje, pa se na ovoj stranici mogu naći i recepti za predložena jela.

Valjevo

Pravilno formirane navike u ishrani imaju dugoročne efekte na zdravlje vašeg deteta i tako formirane ih je teško menjati kasnije u životu.

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.