Zaplenjene cigarete u vrednosti od 12 miliona dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu zaplenili su oko 60.000 paklica cigareta i uhapsili M. B.(1968), D. J. (1993) iz Uba i M.T. (1993) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje i krijumčarenje. Vrednost zaplenjenih cigareta procenjuje se na oko 12 miliona dinara.

Valjevo

Sumnja se da je ovu količinu cigareta iz Crne Gore dovezao D. J. teretnim vozilom sa cisternom, vlasništvo jedne firme sa područja Uba u kojoj je zaposlen kao vozač. Cigarete su skladištene na tavanu kuće M. B. iz okoline Uba, gde je policija pronašla 48.710 paklica cigareta marke „monus“, „mark 1“ i „montreal“, bez akciznih markica i dokumentacija o poreklu robe.

Valjevo
U neposrednoj blizini kuće u kojoj su zaplenjene cigarete, policija je u kombi vozilu kojim je upravljao M.T. pronašla još 11.000 paklica cigareta, bez akcizne markice, prethodno preuzetih od M. B.
Po nalogu osnovnog javnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni tužilaštvu u Ubu.

Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.