Završen prvi krug dezinsekcije Ortopedije, a redovan program operacija posle Nove godine!

Kako je protekle sedmice Odeljenje ortopedije iseljeno zbog najezde stenica, iz valjevske Opšte bolnice saopštavaju da se radi kompletna dezinsekcija koju sprovodi ovlašćena firma. Prema akcionom planu završen je prvi krug dezinsekcije, nakon koga se čeka propisani vremenski period radi eventualnog ponavljanja postupka.

U predstojećem periodu biće obavljena kontrola i u zakonskom roku, a u skladu sa merama koje su preduzete, pristupiće se ponovnom useljavanju i stavljanju Odeljenja u funkciju, navodi se u saopštenju PR službe OB Valjevo, uz napomenu da je za nabavku novih dušeka za krevete na šestom spratu zgrade bolnice obezbeđeno sponzorstvo.

Valjevo

Što se tiče uvedenog restriktivnog operativnog programa, koji podrazumeva samo hitne intervencije i maligna stanja, on će biti na snazi do kraja kalendarske godine. Posle novogodišnjih praznika, tačnije od 4. januara, operativni program biće vraćen u normalu, tako da će sve operacije i intervencije biti rađene po redovnom protokolu, jer se ulazi u novu budžetsku godinu, pa neće biti problema pri nabavci materijala.

Liste čekanja su ažurirane, a do tada je na snazi trenutni režim, uveden 1. decembra odlukom v.d. direktora Zorana Đurića, iz koga su izuzeti prioriteti koji podrazumevaju hitna slučajeve, malignitete, trudnice i decu.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.