Završeni Dani akreditacije Doma zdravlja Valjevo

Valjevo

Iznošenjem opštih utisaka rukovodstvu i zaposlenima u prepunoj sali Edukativnog centra, članovi Tima za spoljašnje ocenjivanje Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije završili su rad u Domu zdravlja Valjevo.

Valjevo

Tim povodom vođa Tima prim. dr Gordana Stanković, specijalista opšte medicine, u izjavi za medije rekla je:

– Ova tri dana imali smo zadatak da proverimo usaglašenost zadatih standarda sa načinom sprovođenja tih standarda u Domu zdravlja Valjevo, sve sa ciljem unapređenja zdravstvene zaštite pacijenata upućenih na ovu ustanovu. Evidentno je da postoji jak partnerski odnos između pacijenata, kao korisnika usluge, i zdravstvenih radnika, kao pružaoca usluge. Takođe, postoji jak partnerski odnos između Doma zdravlja i lokalne uprave, koja je u korist zdravstvenih radnika i građana Valjeva. Jako je važno što su svi zaposleni upućeni na preventivne preglede, od najmlađeg uzrasta do najstarije populacije, pri čemu su uključene sve službe. Primetili smo da se preventivni rad sprovodi ne samo u Domu zdravlja nego i na terenu: u lokalnoj zajednici, u selima, po školama, što i jeste prioritet i što je izraženo u misiji i viziji Doma zdravlja Valjevo. Inače, sagledali smo kompletan rad u ustanovi: od ulaska pacijenta, pristupa zdravstvenih radnika, zakazivanja pregleda, do vođenja dokumentacije i intervencija. To obuhvataju naši standardi, koji su ovde u velikoj meri ispoštovani.

Valjevo

Tokom trodnevne radne posete Tim za spoljašnje ocenjivanje pregledao je dokumentaciju Doma zdravlja Valjevo u vezi sa propisanim standardima, razgovarao sa članovima devet timova za samoocenjivanje i obišao službe.

Valjevo

Valjevo

Doma zdravlja. Pritom su razgovarali sa osobljem i pacijentima, stekli uvid u način zakazivanja pregleda i vođenja dokumentacije, funkcionisanje elektronskog kartona, kao i procedure kod sprovođenja pregleda, intervencija i davanja terapija. Održane su i tri fokus grupe: sa pacijentima, zaposlenima i partnerima iz lokalne zajednice. Konačna ocena Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije očekuje se najkasnije za 45 dana.

Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.