Zvezda oskarovskog crvenog tepiha gost 2. večeri BitlVAnie

Zvezda druge večeri BitlVAnie u galeriji Narodnog muzeja bila je naša Valjevka, poznata čelistkinja Jelena Mihailović, koja je nastupila sa svojim kvartetom Jela Cello Quartet. Publika je uživala u najpopularnijim pesmama Bitlsa koje su izvedene u klasičarskom aranžmanu za gudački kvartet, a za početak nastupa odabrana je pesma “Yesterday”.

Valjevo

Jela Cello, kako joj glasi scensko ime,  prvi put učestvuje u okviru ovog projekta i ne krije da joj prija dolazak u svoj rodni grad i da je uzbuđena što nastupa pred valjevskom publikom.

“BitlVAnia je izuzetno značajan događaj za Valjevo, posebno u vreme kada je kultura na niskom stupnju razumevanja u zemlji i drago mi je da sam deo ovakvog performansa”, kaže za naš portal Jela Cello (29), koja u svojoj dosadašnjoj muzičkoj karijeri snimila tri albuma i to dva za PGP i jedan za poznatu američku produkcijsku kuću Warner Music Group. Ono po čemu je Jela Cello možda medijski najpoznatija je nastup 2014. godine na dodeli Oskara u Holivudu, kada je na čuvenom crvenom tepihu svirala “Mito bekrijo”.

Valjevo

“U periodu prezasićenosti u medijima raznim sadržajima, teško možete nešto novo i genijalno da napravite kao što su to bili Bitlsi kad su se pojavili i kako su obeležili vreme u kojem su delovali, kako će biti zapamćeni u istorji. Ljudi se više vraćaju tim nekim legendama, bilo da je reč o klasičnoj, rok ili pop muzici, okreću se tim nekim istinskim vrednostima koje su obeležile ćovečanstvo i istoriju muzike”, kaže Jelena Mihailović.

Valjevo

Za nju su obrade rok i pop pesama u duhu klasične muzike mač sa dve oštrice. “Ja prva to radim i osećam na svojoj koži da jeste mač sa dve oštrice, jer kad izađete iz striktno klasičarskih krugova nailazite na nerazumevanje svojih kolega muzičkih akademaca. Teško je izaći iz te sfere, jer godinama rastete sa klasičnom muzikom, teško je prelomiti. Ali, kada jednom prelomite, otvori se potpuno nova dimenzija muzike i to je dobro za svakog umetnika. Opasnost svega toga je da ostanete između publika, između klasičarske publike i prave pop i rok publike”, pojašnjava naša sagovornica.

Valjevo

Iste večeri, u okviru BitlVAnie u galeriji Narodnog muzeja, publika je imala priliku da uživa u muzici Bitlsa u izvedbama dva valjevska hora – “Vakapela” pod rukovodstvom Božane Divac i “Adalina” koju predvodi Nikolina Ninić.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.