Valjevske demokrate osudile pritisak na Kolubarske.rs

Gradski odbor Demokratske stranke Valjevo osudio je pritisak na uređivačku politiku portala Kolubarske.rs koji dolaze od strane SNS-a. U saopštenju za javnost valjevskih demokrata se između ostalog  navodi da je ovo samo još jedan u nizu pokušaja da se mediji koji nisu pod kontrolom Aleksandra Vučića i SNS-a, a koji profesionalno, odgovorno i blagovremeno informišu građane, podvrgnu samocenzuri. Saopštenje GrO DS Valjevo prenosimo u celosti.

Demokratska stranka osuđuje uvrede, pritiske i pokušaj mešanja u uređivačku politiku internet novina Kolubarske.rs koji dolaze od strane Srpske napredne stranke.

Devet godina vlasti Srpske napredne stranke obeležilo je upravljanje gradom bez rezultata, nesposobnost da javnost informišu o sopstvenim aktivnostima, otvaranje sopstvenih medija koji su za obračun sa neistomišljenicima, za nečastan i neprofesinalan posao, nagrađivani novcem svih građana, ali i pritisci na račun medija koji uspevaju da dođu do informacija o dešavanjima u lokalnoj organizaciji. Ovo je samo još jedan u nizu pokušaja da se mediji koji nisu pod kontrolom Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, a koji profesionalno, odgovorno i blagovremeno informišu građane, podvrgnu samocenzuri.

Za Valjevke i Valjevce ovo nije novina. Svedoci smo trogodišnjem kontinuitetu brutalnih uvreda, nipodaštavanja, govora mržnje, mizoginije, diskvalifikacija i etiketiranja, preko opskurnih portala, na račun novinarke i urednice portala Kolubarske.rs Darije Ranković. Nažalost Darija Ranković nije jedina koja je bila izložena sramnim napadima, sličnu sudbinu doživela je i Slavica Vujanac, novinarka i urednica portala Vamedia, dok bi svi valjevski novinari mogli da posvedoče pretnji bivšeg gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića da će ih “ubaciti u kočanjku”. Ovom spisku treba dodati nikada rasvetljenu provalu u prostorije “Kolubarskih” od pre nešto više od godinu dana. Kako ništa od opreme nije odneto, jedini mogući zaključak bi mogao da bude zastrašivanje redakcije.

Sasvim očekivano, godina pred nama nagoveštava nove pritiske i pretnje, verbalne i fizičke napade na novinare i medijske radnike i njihovu imovinu, a da nema ni naznaka nameri države da takvom stanju stane na put.

Uvek ćemo stati na stranu onih koji odgovorno rade svoj posao, a pre svega medija i novinara, koji svojim profesionalnim angažmanom prkose pritiscima i doprinose istinitom i blagovremenom informisanju građana.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.