Valjevski rvači Lazarević i Đermanović bronzani na Balkanskom prvenstvu za juniore

Albanska prestonica Tirana bila je proteklog vikenda domaćin Balkanskog prvenstva u rvanju za juniore, na kojem su Srbiju predstavljali rvači valjevske “Mladosti” Ilija Lazarević i Strahinja Đermanović. U konkurenciji 80 takmičara iz sedam zemalja srpski juniori uspeli su da osvoje tri medalje bronzanog sjaja.
Ilija Lazarevic osvojio je treće mesto u kategoriji do 77 kilograma grčko-rimskim stilom pobedom protiv domaćeg takmičara Uendi Nurijua rezultatom 5-0. Mladi Valjevac je tokom celog meča kontrolisao borbu i bio aktivniji, te je sa jednim ramenskim bacanjem i dolaskom na leđa uspeo da savlada domaćeg takmičara koji je imao veliku podršku publike.
Balkansko prvenstvo bilo je posebno uspešno za Strahinju Đermanovića koji je medalje osvojio na oba fronta, u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 87 kilograma, i u slobodnom stilu u kategoriji do 92 kilograma. Đermanović je u u grčko-rimskom stilu imao šansu za medalju većeg sjaja, pošto je u meču protiv Turčina Oztopraka poveo sa 2-0, a zatim uspeo i da baci zahvat čipe, nakon koga se njegov protivnik našao u opasnoj poziciji. Trenutak nepažnje našeg takmičara Turčin je iskoristio ne samo da se izvuče iz opasnog položaja već i da situaciju u potpunosti preokrene u svoju korist i tušira našeg reprezentativca.
Trener Marko Jovanović istakao je da je zadovoljan nastupom naših rvača koji su uspeli da se domognu medalja u konkurenciji tradicionalno kvalitetnih takmičara iz Turske, Bugarske, Grčke…
Nakon nastupa na juniorskom Balkanskom prvenstvu, srpske rvače očekuje i prvenstvo sveta za mlađe seniore u Bukureštu, a “Mladost” bi i tu mogla imati predstavnika, pošto se na širem spisku reprezentacije nalazi Bojan Marić, juniorski prvak države do 130 kilograma u grčko-rimskom stilu. Marić se nalazi na pripremama reprezentacije u Senti, gde će ostati do početka Svetskog prvenstva, kada će biti objavljen i konačan spisak putnika za Rumuniju.
Valjevske rvače ovog vikenda očekuje bitka na dva fronta, u subotu prvenstvo države za kadete u slobodnom stilu koje se održava u Šapcu, a u nedelju liga mečevi. U reformisanom sistemu takmičenja Valjevci će nastupati u Prvoj ligi, što je drugi stepen takmičenja, a na prvom turniru u Kragujevcu imaće tri meča, protiv Ljubomira Ivanovića Gedže iz Mladenovca, beogradskog Železničara i obrenovačkog TENT-a.
Attachments area
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.