Valjevu 7,5 miliona od Ministarstva za brigu o porodici i demografiju za dečje igralište

Na radost naših najmlađih sugrađana, gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković je sa prof. dr Darijom Kisić potpisao ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za izgradnju multifunkcionalnog igrališta za decu u Parku Pećina, čime će mališani dobiti nov prostor za igru i razonodu.

Potpisan ugovor za izgradnju igralista 2

Grad Valjevo je dobio od pomenutog Ministarstva 7,5 miliona dinara za projekat „Izgradnja multifunkcionalnog dečjeg igrališta u Parku Pećina“.

Realizacijom ovog projekta, planirano je postavljenje modernog i dizajniranog multifunkcionalnog igrališta, koje je pre svega izdržljivo i sigurno, sastavljeno od raznih zabavnih elemenata. Oprema igrališta stvara prirodno okruženje koje podstiče decu da se upoznaju sa prirodnim materijalima i strukturama. Shodno tome, Grad je odlučio da postavi moderno i bezbedno igralište, kako bi najmlađi i njihovi roditelji, više vremena provodili napolju i u igri. Deca će na taj način biti u prilici da organizovano provode slobodno vreme u bezbednim uslovima. Tako se podstiču interakcija, međusobno razumevanje, prijateljstva i istinski osećaj zajednice. Rekreacija i igra su aktivnosti koje podstiču socijalnu inkluziju i dobrobit svih osoba na dva načina – tako što menjaju način na koji ljudi misle i kako se osećaju, kao i kako doživljavaju sebe. Sinergijski uticaj zajednice i pojedinca na igru i rekreaciju pomaže da se smanji izolovanost dece i da se dete i porodica potpunije integrišu u život zajednice.

Potpisan ugovor za izgradnju igralista 1

Briga o najmlađim sugrađanima je važan korak za budućnost lokalne zajednice, a u fokusu gradskog rukovodstva će kao i do sada ostati deca i njihove potrebe, sve sa ciljem kontinuiranog ulaganja u njihov razvoj i aktivnosti koje mogu mališanima da obezbede bolje i lepše mesto za odrastanje.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply