“Valy” (ne) ide iz Valjeva

Ovih dana zatekla nas je vest da će prodavnica italijanske firme “Golden Lady” u Karađorđevoj ulici u Valjevu biti zatvorena. Ovu vest propratila je i sumnja da nije reč samo o zatvaranju prodavnice, već da se ova italijanska kompanija povlači iz Valjeva i da se seli u Loznicu jer je, kako tvrde zaposleni, smanjen obim posla i da od nedavno fabrika pored vikenda ne radi ni petkom. Navodni razlog preseljenja u Loznicu je taj što Loznica za razliku od Valjeva ima gasovod, što u mnogome pojeftinjuje proizvodnju i troškove grejanja pri aktuelnim cenama energenata.

Golden Lady Store u Karađorđevoj ulici u Valjevu (foto: Vajevska posla)

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa predstavnicima fabrike i evo šta smo nezvanično saznali. Prodavnica se zatvara zbog neusklađenosti prometa i visoke cene zakupa lokala u Karađorđevoj ulici. Pčetkom naredne godine najverovatnije će biti ponovo otvorena prodavnica u Beloševcu gde je i sedište firme. Saznali smo i to da zatvaranje prodavnice nema nikakve direktne veze sa eventualnim povlačenjem firme iz Valjeva. Do smanjenja obima proizvodnje u “Valy”-ju, istina, dolazilo je i ranije i to nije značilo zatvaranje fabrike i povlačenje u drugi grad.

Pored prodavačica koje su radile u prodavnici “Golden Lady” u Karađorđevoj, zatvaranjem prodavnice pogođeni su potrošači, pre svega žene, koje su se po povoljnim “outlet” cenama u tom prodajnom objektu snabdevale kvalitetnim čarapama modernog dizajna i svih veličina. Pored čarapa na čestim akcijskim prodajama moglo se kupiti moderno i atraktivno rublje kao i drugi odevni predmeti.

Golden Lady Store u Karađorđevoj ulici u Valjevu (foto: Vajevska posla)

Fabrika italijanske kompanije “Golden Lady” u Valjevu počela je sa proizvodnjom 2001. godine i to bi bio početak investiranja u Valjevu i Loznici. Prednosti ulaganja u Srbiji jesu geografska pozicija i strateška povezanost sa glavnim evropskim tržištima, ljudski potencijal, konkurentne cene rada i političko i poslovno okruženje povoljno za investicije, tvrdili su tada italijanski investitori.

“Golden Lady” je grinfild investicijom osnovala svoju podružnicu “Valy d.o.o.” sa sedištem u Valjevu, koja je proizvodila najpre čarape, a potom rublje i kupaće kostime. U postrojenju u Valjevu zaposleno je preko 1.000 radnika, dok u Loznici radi oko 750 ljudi.

Milena Kuzmanović

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

3 comments

  1. Bilo bi dobro da pokušate dobiti zvanični odgovor rukovodstva ili direktora Vallija, što bi značilo nama zaposlenim, jer mi ne znamo ništa a tenzija izazvana lošim predviđenjima samo raste…

    • Da li postoji on line prodaja carapa? Ili bilo kakav vid narucivanja(vise od jednog komada naravno)U beogradu je bila radnja u outletu u Zemunu al je zatvorena i nigde ih nemogu naci a carape su savrsene.

  2. Da li postoji on line prodaja carapa? Ili bilo kakav vid narucivanja(vise od jednog komada naravno)U beogradu je bila radnja u outletu u Zemunu al je zatvorena i nigde ih nemogu naci a carape su savrsene.