Vaterpolisti “Valisa” zlatni na regionalnom prvenstvu

Vaterpolisti “Valisa” rođeni 2003. godine postali su prvaci regiona, što je izuzetan uspeh koji još jednom potvrđuje da ovi mladi valjevski sportisti pripadaju samom vrhu srpskog vaterpola. Turnir na kojem su “Valisovci” osvojili prvo zlato u regionu za svoj klub, spada u jake turnire u kojem je važna svaka utakmica, a dodatni izazov bilo je savladati ekipu “Radničkog” iz Kragujevca koja im je veliki rival.

“Zlatni” tim VK “Valis” 2003. godište i mlađi sa trenerom Urošem Tošićem (foto: VK “Valis”)

“Moji momci, među kojima ima i mlađih od 2003. godišta, prvi put u istoriju kluba osvojili su zlatnu medalju na turniru regiona. Drugi put u životu pobedili su ekipu Radničkog iz Kragujevca i to ubedljivim rezultatom 9:2. Videli su da mogu da igraju sa najjačim ekipama i da se nikog ne plaše. Uspeli su da osvoje prvo mesto, što im daje dodatni podsticaj za dalja takmičenja i nadamo se da će i dalje biti tako uspešni “, kaže trener VK “Valis” Uroš Tešić, koji je do pre dve sezone vodio upravo tim kragujevačkog “Radničkog” za isti uzrast.

Osim Radničkog, vaterpolisti “Valisa” savladali su i “Rasinu” iz Kuševca sa 8:5, dok su na ovom regionalnom turniru, održanom proteklog vikenda u Petnici, od niškog “Naisa” izgubili utakmicu koja nije bila od značaja za osvajanje najsjajnijeg odličja.

“Bilo je malo panike među momcima pred ovo takmičenje, jer su do sada uvek bili drugi ili treći, ali sam uspeo nekako da ih motivišem i sami su videli da mogu do željenog zlata. Naporno smo trenirali za ovaj regionalni turnir. Otežavajuća okolnost bila je što zbog skidanja balona nismo trenirali u Petnici, pa smo morali da putujemo u Crljene i Šabac na treninge. Takođe bih da napomenem da su ovi momci igrali i za starije generacije, što je bio dodatni napor, ali smo uspeli nekako da uklopimo treninge i utakmice”, ističe trener Uroš Tešić.

Ekipa VK “Valis” za 2003. godište i mlađe počinje odmah sa pripremama za polufinale državnog prvenstva. Očekuje ih neizvestan turnir, ali se u klubu nadaju da će makar ponoviti uspeh od zimus, kada su bili vicešampioni, što je takođe bio istorijski podvig za “Valis” i valjevski vaterpolo.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.