Veliki turnir „Kolubarska bitka”

U subotu, 10. novembra, u velikoj sali hotela „Grand”, sa početkom od 12 časova, održaće se „KOLUBARSKA BITKA” – memorijalni turnir u „rovovskom” tabliću, sa kartama ilustrovanim posebno za ovu priliku. Obezbeđene su vredne nagrade za prva tri plasirana mesta, a pet prvoplasiranih će se takmičiti i u poznavanju detalja na kartama. Specijalna nagrada je sedmodnevni boravak na Krfu za dve osobe.

Valjevo

Detalje na kartama možete saznati na izložbenoj postavci na Trgu Živojina Mišića od 5. novembra, a koja se postavlja povodom velikog jubileja – Sto godina od oslobođenja i kraja Prvog svetskog rata.

Svi zainteresovani mogu da se prijave sa ličnom kartom u kafeu pri Narodnom muzeju u Valjevu najdalje do 8. novembra u 20 časova.

Događaj se organizuje u saradnji sa Gradom Valjevom, BID zonom, Narodnim muzejom, Turističkom organizacijom, Društvom arhitekata Valjevo, Udruženjem za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja i Književnim klubom Valjeva.

Novosti i detalje vezane za događaj sugrađani mogu pratiti na Fejsbuk stranici Veliki turnir „Kolubarska bitka”.

Opširnije o događaju

Memorijalni turnir u „rovovskom” tabliću igra se po uobičajenim pravilima, sa pukovskim špilom M-18 karata tematski ilustrovanim posebno za ovu priliku. Takmičenju će prethoditi kratki istorijski čas, kao omaž slavnim srpskim ratnicima.

Ovaj događaj nosi simboličan naziv „Kolubarska bitka” u čast velike pobede srpske vojske na Suvoboru (3-15. decembar 1914. godine), koja je proslavila našu vojsku širom sveta, a vojvodu Živojina Mišića rodom iz Struganika kraj Valjeva, podigla na pijedastal najvećih vojskovođa naše istorije.

Prijava učešća

Svi zainteresovani mogu da se prijave sa ličnom kartom u kafeu pri Narodnom muzeju u Valjevu, najdalje do 8. novembra u 20 časova i dobiju takmičarski kupon koji donose sa sobom na dan takmičenja.

U kafeu se možete upoznati sa kartama, odigrati partiju sa prijateljima u prijatnom ambijentu i pre početka turnira.

Konačni spisak takmičara biće prikazan na Fejsbuk nalogu takmičenja (Veliki turnir „Kolubarska bitka”) i na plakatima u okviru BID zone i hotela „Grand” 9. novembra.

Nagrade

Najbolje plasirani takmičar dobija ručak za dvoje u restoranu „Hemingvej”, a prva tri mesta dobijaju diplomatski poklon set „Sto godina ponosa i slave 1918 – 2018”. Deset prvoplasiranih dobijaju pukovski špil karata za igru „M-18: Marš na Drinu” kao uspomenu na ovaj događaj.

Specijalna nagrada

Valjevci će od 7. novembra do 1. decembra u okviru izložbe „HEROJI VELIKOG RATA”, koja će biti postavljena na Trgu Živojina Mišića, imati priliku da se upoznaju sa simbolikom ovih tematskih karata za igru, kratkom biografijom i anegdotama vezanim za srpske heroje koji su na njima prikazani, a koja će biti i tema takmičenja za specijalnu nagradu.

Prvih pet najbolje plasiranih takmičara u „rovovskom” tabliću imaće priliku da se svojim poznavanjem biografije heroja prikazanih na kartama izbore i za specijalnu nagradu: sedmodnevno putovanje u Grčku za dve osobe u junu 2019. godine, koji predviđa obilazak srpskog vojničkog groblja u Solunu (Zejtinlik) i memorijale naših ratnika na ostrvu Vido i Krfu, na kom je obezbeđen i smeštaj.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.