Veliki uspeh flautistkinje Marije Obradović

Jedna od najtalentovanijih učenica u istoriji valjevske muzičke škole, flautistkinja Marija Obradović, učenica 4. razreda OMŠ u klasi prof. Aleksandra Burkerta, donela je u Valjevo još jedno vrhunsko odličje sa međunarodnog takmičenja održanog u Ljubljani 19. januara. Ova talentovana devojčica uspela je da u ogromnoj konkurenciji osvoji Zlatnu plaketu na 4. Međunarodnom takmičenju mladih flautista “Emona” na konzervatorijumu za glazbu i balet, uz sjajnu klavirsku saradnju prof. Olivere Pantelić.

Ovo priznanje nije prvi veliki uspeh Marije Obradović na “medjunarodnom” terenu. Iza nje su visoke, uglavnom prve nagrade osvojene u Italiji, Holandiji, Makedoniji, kao i na desetine nagrada, najvećim delom laureata na republičkim i međunarodnim takmičenjima u zemlji. Među najznačajnijim priznanjima je zvanje apsolutnog pobednika 18. Međunarodnih susreta flautista “Tahir Kulenović” održanih u Valjevu, 2016. godine, kao nagrada na koju je MŠ “Živorad Grbić” posebno ponosna.

Mlada umetnica sa svojih 11 godina poseduje harizmu, muzikalnost i virtuozitet koji krase vrhunske
zrele umetnike i iskreno se nadamo da će joj društvene okolnosti u budućnosti doneti tretman kakav njen talenat sa pravom zaslužuje.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.