Veliko interesovanje građana za besplatne preventivne preglede

U preventivnim pregledima održanim u nedelju u Opštoj bolnici Valjevo pregledano je 279 ljudi. Urađeno je 490 pregleda kroz dijagnostičke procedure koje su tog dana rađene, bilo da su u pitanju ultrazvučni pregledi abdomena ili dojki, mamografije, merenje triglicerida i holesterola. Pre konkretnih dijagnostičkih pregleda, sve građane su opštim pregledom obradili mladi lekari i specijalizanti Opšte bolnice Valjevo. Dijagnostičke procedure na mamografu i ultrazvučne preglede radili su iskusni specijalisti.

Priliku da urade ultrazvučni pregled abdomena iskoristilo je 146 građana, a kod 17 je iskazana sumnja na neko oboljenje pa su poslati na dalju dijagnostiku i lečenje. Pre mamografskog pregleda kojih je bilo 14, urađeno je 100 ultrazvučnih pregleda dojki. Vrednosti triglicerida i holesterola izmerilo je 114 građana tog dana u laboratoriji Opšte bolnice Valjevo. I ovog puta je svega 10% od ukupnog broja lica bilo bez nekog vida zdravstvenog osiguranja.

U Domu zdravlja Ub, 42 građana je iskoristilo preventivne preglede i njima je urađeno ukupno 65 procedura, od toga po 20 laboratorijskih analiza triglicerida i holesterola, a 25 ultrazvučnih pregleda. Medicinske ekipe Doma zdravlja Valjevo su opštim pregledom pregledale 19 građana. Žitelji Mioničkog kraja nisu iskazali veće interesovanje iako je Dom zdravlja Mionica podržao ovu akciju besplatnih preventivnih pregleda.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.