Više posla za Službu hitne pomoći

Sa stizanjem toplotnog talasa u Srbiju, kada su temperature danima dostizale i do 35 stepeni, a zatim sa kišovitim i sparnim danima, naglo se povećao obim posla za Službu hitne medicinske pomoći sa sanitetskim transportomvaljevskog Doma zdravlja.

Načelnica službe dr Jelena Rajevac kaže da se poslednjih desetak dana broj poziva sugrađana znatno povećao, a broj kućnih poseta porastao za 50 %. Uglavnom su u pitanju hronični bolesnici: astmatičari, srčani bolesnici i pacijenti sa visokim krvnim pritiskom, što je grupacija ljudi koja je uobičajeno ugrožena u toplim i sparnim letnjim mesecima.

Međutim, i zdravi sugrađani se teže osećaju pri ovakvim vremenskim prilikama. Dr Rajevac podseća da hronični bolesnici treba da redovno uzimaju terapiju i izbegavaju da budu napolju u najtoplijem delu dana, a konzumacija više tečnosti, hlađenje prostorija, izbegavanje sunca u najtoplijem delu dana važi i za sve ostale.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.